Inspiration,  Kontorliv

Fremtidens arbejdsmarked er remote!

Vil du gerne kunne arbejde hjemmefra 25 dage om måneden?

Dette indlæg er skrevet 1 år før coronaudbruddet, men er fortsat relevant. For jeg tror vi er mange som overvejer om (arbejds)livet ikke kan leves på en helt anden måde.

Der sker vildt meget på arbejdsmarkedet lige nu. Digitale nomader, blogger, freelancere af alle typer. Og samtidigt sker der uendelig lidt i de traditionelle jobs.

Er det virkelig nødvendigt at sidde sammen med sit team hele tiden, for at kunne producere noget? Jeg tror det ikke nødvendigvis. Men det kræver en ledelsesstil som supportere medarbejdernes ønske om at arbejde hjemmefra og alle andre steder fra. Og det kræver tillid, og en høj grad af kommunikations talent fra begge parter.

Jeg havde en gang en chef der sagde at hun var fløjtende ligeglad med hvor vi udførte vores arbejde, vi kunne for hendes skyld sidde på månen, så længe wifi forbindelse var ok, og vi havde vores telefoner med. Og det er den grad af tillid man skal hen til, hvis hjemmearbejdspladsen skal fungere. Du skal vise din chef at du kan levere en god kvalitet til tiden.

Jeg tror flere chefer er bekymrede for at give kontrollen væk. For hvis medarbejderne ikke er fysisk foran deres skærm på jobbet, så kan chefen ikke se hvad de laver. I praksis vil de færreste ledere (hvertfald de gode af dem) fysisk gå rundt og checke om folk nu arbejder, eller sidder på facebook. Så hvorfor er den kontrol så vigtig?

Hvordan skulle det fungere i hverdagen?

Jeg kunne sagtens forestille mig at have et team, hvor man alle ringede ind til et tavlemøde (elektronisk tavle selvfølgelig) og alle fortalte hvad de skulle lave den dag. Før mødet havde alle naturligvis opdateret deres tavle med deres udfordringer og arbejdsopgaver. På den måde kunne man som chef høre hvad alle har planer om at lave den dag, og ved tavlemødet næste dag, så kunne man følge op. Det kræver at man har noget ok audio og video udstyr, men man kan komme langt med en skype forbindelse. Det er selvfølgelig en udfordring hvis folk sidder i forskellige tidszoner.

Men der er selvfølgelig også mange fordele ved at sidde sammen med ens kolleger. Vidensdeling, sociale relationer, kaffemaskinen, der er mange ting man ville gå glip af i samme form, hvis man arbejdede remote.

I disse tider hvor storrumskontoret desværre bliver mere og mere udbredt, så er ideen om at kunne tage flere hjemmearbejdsdage virkelig besnærende. Det er svært at fordybe sig, og vidensdeling drukner ofte i alt for mange møder om irrelevante ting.

Hvis du er interesseret i at se om din branche eller uddannelse kunne egne sig til at blive digital nomade, så kan du klikke videre på artiklen herunder:

Best Digital Nomad Jobs + Where To Find Them in 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *