Diverse

Hvordan siger man nej tak til kage på jobbet?

Hvordan takker jeg diskret og høfligt nej til kage?

Hvis du tænker at det her er en ret ligegyldig problemstilling, så hop endelig videre. Det er et frit land, og du må spise lige præcis al den kage du selv føler for.

Men hvis du, ligesom jeg, er på en arbejdsplads der bugner af søde sager, og hvor folk rejser, og hver gang hjembringer chokolade og småkager i rå mængder. Hvor er der jubilæum flere gange om måneden. Så kan du måske også føle dig lidt presset til at spise kage og søde sager, selvom du egentlig ikke kan indeholde mere..

For hvordan siger du nej hvis din kollega har gjort sig umage i det søde køkken? Her er jeg selv skyldig, for jeg bager gerne næsten hver måned! Jeg så for nylig en statistik hvor hver fjerde dansker sig tvunget til at spise kage på jobbet. Jeg har ikke vurderet om det statistiske grundlag for den undersøgelse er solid, men bare det at der er en del der siger at de føler sig “tvunget” får mig til at spidse øre. For det handler jo ikke om at de ikke kan lide kage. De har bare ikke så meget lyst til kage hele tiden. Men hvis du siger nej til kage, så risikerer du at sige indirekte nej til din kollega og det kollegiale fællesskab. For når vi fejrer ting på arbejdspladsen, så fejres det oftest med at putte ting i munden. Og det kan være ret vanskeligt at sige “Hey, istedet for at hente is, skal vi så ikke tage og synge en sang istedet?”

Med den nuværende situation og mindre fysisk tilstedeværelse, så er problemet nok mindre aktuelt. Men her kommer alligevel en måde hvorpå du sagtens kan tackle kage-situationen uden at falde helt siden af. Her kommer 3 metoder til dig:

Den nemme løsning: Du tager kun et lille stykke

På den måde fejrer du dine kolleger, men begrænser dit indtag af søde sager til et minimum. Du kan også komme forbi og tage et stykke med. Sig at du lige har spist sen frokost, og tag kagen med hen til bordet. Her kan du så evt. komme til at tabe kagen i skraldespanden på vejen.. diskret!

Den radikale løsning: Du tager frugt eller grovboller med

Hvis du virkelig har fået nok, og er klar på at gøre op med den usunde kontorkultur, så tager du lækre grovboller, frugt eller dadelkugler med næste gang du har kagedag. Hygge er ikke lig med usundt, men det kræver at nogen går forrest. Der er helt sikkert mange af dine kolleger som vil sætte pris på et sundere alternativ.

Den direkte: Sig at du ikke har lyst til kage

Sig det som det er. Du har ikke lyst til kage! Det er helt ok, og jeg er sikker på at dine kolleger ikke har lyst til at tvinge kage i dig. Du kan tage en kop kaffe med, og deltage sammen med de andre. Bliver det kommenteret, så sig, at du prøver at undgå søde sager, men stadig gerne vil hygge dig med dine kolleger.

Selv elsker jeg jo at bage kage, men jeg kan sagtens sige nej tak til andres kager. Jeg kan nemlig bedst lide mine egne 😉 Og skulle du få lyst til at teste dine kollegers rygrad med hjemmelavede godter, så kan jeg anbefale Maja Vases univers. Det er SÅ smukt. (Og de smager dejligt, også selvom mine kager aldrig ender med at ligne hendes 😉 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *