lønforhandling
Inspiration,  Mode

Kan din arbejdsgiver kræve en bestemt dresscode?

Har du officiel eller uofficiel dresscode på dit job?

Der har været mange skriverier i løbet af årene, billeder af blodige fødder efter nærkontakt med høje hæle, og generelt ubehagelige meldinger fra nogle firmaers corporate policys. Temaet er dresscode i virksomhederne, særlig dresscode som rammer kvinder.

Men kan arbejdsgiver godt kræve, at du går i noget særligt tøj på din arbejdsplads? Svaret er faktisk ja! Det kan de godt, men kun indenfor rimelighedens rammer, og den konkrete påklædning skal kunne begrundes i virksomhedens type. Og må derudover ikke være kønsdiskriminerende.

Det er heldigvis de færreste virksomheder  i Danmark, som direkte udstikker faste retningslinier for påklædningen. Men bare i England, er der åbenbart krav om høje hæle? Det ser godt ud, det medgiver jeg gerne, men hvordan forbedrer det arbejdet? Sagen fra England endte også med at virksomheden trak i land, og gav alle (også mænd 😉 ) lov til at gå i flade sko.

På de fleste arbejdspladser hersker der imidlertid nogle uskrevne regler om dresscode, og det kan være ret svært at navigere i. Hvis du ikke har lyst til at ligne alle dine kolleger, kunne det være en mulighed at tage en forventnings-afstemning med din chef.

Du kan læse mere om reglerne her, og se nogle relevante afgørelser på området. Hvis du vil læse om hvad der rør sig i US, så læs denne artikel fra NYtimes.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *