Inspiration

Sådan bliver du glad i et job du ikke kan lide

Det kan desværre ikke altid være fuld fart fremad, og succes.

Indimellem kan du finde dig selv i en situation eller job som ligger langt fra dit ønskescenarie.

Det kan være chefen ikke sætter pris på dig, det kan være drama fra dine kolleger, det kan være at dine opgaver slet ikke udfordrer dig., eller noget helt fjerde.

Hvad der end er i vejen, så behøver du ikke have det skidt, bare fordi dit job ikke er helt oppe og ringe. Måske er det ikke et godt tidspunkt for dig at skifte job, eller måske er du stadig igang med at overveje hvad dit næste job skal være. Istedet for at gå og hænge med mulen, så er der flere ting du kan gøre for at skifte fokus fra det der ikke fungerer.

 1. Få en job-ven

  Det er vist flere gange, at tætte relationer gør de fleste mennesker glade. Og hvad er så mere oplagt end at få en rigtig god jobven? Det behøver ikke være en af dine nærmeste kolleger, det kan også være en af dem fra IT, eller en ekstern samarbejdskollega. Det vigtige er at i har kontakt hver dag, eller flere gange om ugen, og at du glæder dig til at se vedkommende.

 2. Stop med at tale negativt

  Hvis du konstant taler om alt det der ikke virker eller er træls ved dit job, så kommer du ikke videre. Få talt færdig om det negative, og flyt dit fokus til det gode. Måske har i kageordning eller burgerfredag i kantinen? Alt tæller.

 3. Et nyt projekt.

  Hvis du er gået helt i stå i dine opgaver, så prøv at opfinde et nyt projekt. Det behøver ikke være kæmpe stort eller dyrt, men gerne noget der kan udvikle dig, og give dig nye kompetencer. De fleste trives når de lærer nyt, og det kommer også til at se godt ud på dit CV.

 4. Nye kompetencer

  Hvis du er i en situation hvor du ikke må starte nye ting op på jobbet, så prøv at undersøge om du kan tage nogle gratis online kurser ved siden af.  Google har nogle indenfor online marketing, og der er forskellige andre steder hvor du kan trække viden ud. Det vigtigste er ikke hvilken kompetence du får, men at du ikke går helt i stå.

 5. Start en blog

  Hvis du synes du har meget at byde på, så del ud af din viden på din egen blog. Det kan være at der ikke er plads til den form for vidensdeling på dit job, eller at du ikke er tryg ved at fortælle om det, og så er det skrevne medie en rigtig god platform. Vi kan ikke alle være fødte talere, det er jeg absolut ikke selv, men derfor kan formidling godt være tiltrækkende. Jeg kan absolut anbefale at få en blog inden for et emne du brænder for.

 6. Få et liv

  Hvis du fokuserer al din tankekraft på at dit job skal være den drivende faktor i dit liv, så vil du bare blive skuffet gang på gang. For nogle få udvalgte er det en passion, men for rigtig rigtig mange er det bare et job. Selvfølgelig skal det give mening at møde op om morgenen, men sørg for at have noget ved siden af som gør dig glad. Hvis dit job giver plads til at du kan være sammen med venner, familier, dyrke hobbier på højt plan, så sæt pris på det. Det kan ændre sig lynhurtigt, hvis du skifter.

På tide med et jobskifte?

Ovenstående er baseret på personlig erfaring. Jeg er selv i en position, hvor det er svært at komme afsted om morgenen, og se det positive i opgaverne. Men jeg har heldigvis en job-ven som jeg altid glæder mig til at se, og også ser privat, så det hjælper mig rigtig meget. Et jobskifte er en stor ting, og hvis man kun har lidt træt af tingene i en periode, er det så nok til at skifte? Hvornår ved man om man er klar til at skifte?

Har du nogle gode fifs til at holde positivt fokus i en svær tid? Byd gerne ind i kommentarfeltet.

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *