Inspiration

Hvordan holder du fokus?

Du sidder ved bordet, ganske frivilligt. Emnet er vildt interessant, men du kan mærke at din hjerne begynder at tænke på andre ting. Du tjekker din telefon diskret, du tegner kruseduller, og pludselig har du glemt hvad oplægsholderen siger…

Hvis ovenstående lyder bekendt, så er du bestemt ikke alene. Jeg har netop været afsted på et 2 dages kursus i Forvaltningsret og Offentlighedsloven. Alene titlen kan skræmme mange væk, men jeg tilvalgte kurset aktivt, da jeg skal bruge det i mit arbejde.

Men selvom jeg synes det er interessant, så er 2 dage med aktindsigt, partshøringer, og forvaltningshistorie stadig tungt stof!

På kurset havde alle (også undertegnede) deres telefoner og computere fremme med jævne mellemrum, for at tjekke emails og andet. Jeg gjorde det ikke fordi stoffet kedede mig, det var mere et behov for at zone lidt ud, og lade al den nye viden grundfæste sig. Det er uvant at sidde stille og tage imod ny viden.

For at undgå at zone ud for ofte, tog jeg rigtig mange noter. Og jeg kiggede indimellem foran i slidsene for at være lidt mere forberedt på hvad der skulle komme. Materialet blev først udleveret på dagen, så der havde ikke været mulighed for forberedelse inden.

I pauserne sørgede jeg for at komme op og gå rundt hver gang. For mig er det virkelig vigtigt at få rørt kroppen efter at have siddet stille så længe.

Og så selvfølgelig tanke snacks, og kaffe! Der var en rigtig god kaffemaskine, så forplejningen af den flydende slags var helt i top.

Der var en god dialog og rigtig gode spørgsmål til de meget veloplagte oplægsholderne fra Folketingets ombudsmand. Der kan være langt imellem de gode juridiske formidlere, men dette kursus havde ikke mindre 5 skarpe lærere.

Men på trods af ovenstående, så kæmpede jeg lidt med koncentrationen. Så derfor vil jeg høre jer læsere. Hvad gør i for at holde koncentrationen på kursus? Jeg har prøvet noter, snacks, kaffe, disiciplin, aktiv deltagelse, og zone ind/ud teknik.

Hvis du har et godt tip, så sig endelig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *