Inspiration,  Life Hacks

Tips til en stressfri jul!

Gode tips koster ikke en bondegård

December er fyldt med arrangementer, og ofte også ekstra pres på arbejdsfronten, da alt skal være færdigt inden årsafslutningen. Jeg har stået for juleaften de sidste 6 år, for  15 mennesker. I år bliver anderledes stille, da vi kun bliver 10. Så jeg har lidt rutine, men det kan du også hurtigt få, hvis du står for at holde din første jul.

6 tips til en nemmere jul

Afklaring af jul:

Hvis du, som jeg, kommer fra en elektisk familie med mange ideer, så er det godt at få afklaret spørgsmålet om jul tidligt! Gerne i september, så det ikke ligger og ruger som en tung sky over dig. Jeg har været heldig at have de eneste børnebørn på begge sider af familien i mange år, så det er først i år, at vi har måtte arrangere en deling af bedsteforældrene. En general forventningsafstemning mht. gavebudget er også en god ide, så i er på nogenlunde samme niveau.

Kalendergaver:

Hvis du har børn kan du med fordel købe og pakke kalendergaverne ind i oktober/november. Mange legetøjsbutikker har løbende udsalg, så du kan finde nogle små ting til billigere penge. Ellers kan det være en ide at købe en kalender fra LEGO, hvor er det små samleting i, eller købe en helt færdig kalender med 24 små ting. Det kan man efterhånden gøre mange steder online.

Julegaver:

Købes i november/primo december allersenest, medmindre det er “stangvarer og nemt at få fat i. Og køb hvad du kan på nettet, og få det bragt. Husk dog at tjek butikkens regler om retur, inden du køber, så du er sikker på at dine modtagere kan få byttet varerne rimelig nemt.

Julearrangementer:

Tag kun med til dem, som er vigtigst/sjovest, og sig nej til resten. Ingen grund til stress, du skal nok få rigelig med æbleskiver alligevel. Det er et vist forventningspres om at alting skal være ekstra hyggeligt i december, men det betyder ikke at du skal deltage i afdelingens pakkelege, filmeftermiddage, og juletræsarrangementer. Man må godt “Gå glip” og tage sig tid til at nyde juletiden i sit eget tempo.

Julemaden:

Køb så meget færdigt som muligt, og lav tingene i god tid. Jeg laver anden dagen før i år, som bare skal lunes. Så er det kun flæskestegen som skal i ovnen, og den er hurtig at lave.
Derudover så kan du få rigtig meget bragt til døren, via nemlig.com, irma.dk, eller andre udbringnings service. Noget af min julestress kan virkelig bekæmpes ved, at jeg IKKE skal stå i kø sammen med alle andre 😉

Hvis du har taget højde for ovenstående, så er der kun tilbage at finde den gode julestemning frem. Hvad har du af gode tips til stressfri jul?

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *