Life Hacks

Life hacks – den nemme julekalender

Indeholder reklamelinks

Det er snart jul! Uanset om du er juleentusiast eller ej, så kig med hvis du gerne vil inspireres til den helt rigtige julekalender.

Jeg er vild med jul! Så er det sagt. Det er klart min yndlingshøjtid, og den eneste jeg går op i af højtiderne. Efter jeg har valgt at reproducere mig selv, så har julen udfoldet sig påny, med ekstra mange muligheder for at jule igennem. Der er juletræsarrangementer, julekalender i tv, luciaoptog, og ikke mindst pakkekalenderen.

Jeg fik selv pakkekalender med slik i da jeg var barn. Vi var 4, så det er fair nok at min mor ikke lige stillede med 96 individuelt indpakkede minigaver. Vi havde hver en sok i køkkenet, og om morgenen var der et stykke slik eller chokolade nede i den. Og det var ret fedt!

Nissen Albert

Jeg husker min egen begejstring helt op i teenageårene, og vil gerne give mine børn det samme. Derfor flytter nissen ind med sin egen nissedør, igen i år.

Og jeg har til lejligheden opfundet nissen “Albert”, som beder mine børn om at løse nogle opgaver for ham, og indimellem kommer med gaver, farver mælken eller på anden måde forstyrrer husfreden.

I år har jeg skrevet 15 nissebreve, som “Albert” sender til drengene. Sidste år lavede jeg 24 i nummerrækkefølge, og det løb jeg lidt sur i. Det er simpelthen ikke fleksibelt nok i min hverdag. Hvis “nissen” vil have drengene ud og fælde juletræ søndag den xx, så er jeg lidt på den, hvis tidsplanen ryger. Og nej, mine drenge kan ikke læse, men den store er startet i skole iår, og kan nu tallene…

Derfor har jeg lavet breve ret generiske (på nær præsentationsbrevet 1.december), så jeg kan kaste det i puljen ,når det passer mig. Hvis du har lyst til at gøre det samme, så kan du hente “Albert”s breve herunder [embeddoc url=”http://corporatemor.dk/wp-content/uploads/2017/10/nissebreve-1.pdf” download=”all”]

Brevene er ikke målrettet hverken drenge eller piger, så de kan bruges af alle. Jeg skrevet dem med mine børn in mente, og de er hhv. 3.5 og 6.5 år. Udover de elementer som “Albert” beskriver i brevene, så har jeg indkøbt lidt smågaver til resten af dagene. Ideen er at drengene får en lille gave næsten hver dag, og nogle dage en lidt større fælles ting. Jeg har indkøbt forskellige småting (på udsalg, for 48 ting kan hurtigt løbe op) i supermarkeder og på Nissegaver.dk. De bliver ikke pakket ind, for “Albert” har en gavesæk med til drengene den 1.december, som bliver hængt op i stuen.

Et andet alternativ

Hvis du tænker “Helt ærligt, tror du jeg har oceaner af tid til at finde på julekalender ideer til mine børn!?”, så er det helt fair. Det tager tid (særligt indpakningen, hvis man ikke benytter sig af en julesok eller lign), så det kan jeg sagtens forstå. I det tilfælde, så kan du overveje om dit barn ikke skal have en fin kulørt kalender med legetøj i, som herunder. Mine drenge fik en en Brio kalender af bedsteforældrene sidste år, og det var også et stort hit.

Paw Patrol med 24 figurer til de mindste Paw Patrol entusiaster! 

Fin nummerkalender, lige til at fylde med smågaver eller slik

Jeg håber at du kan bruge inspirationen. Jeg er ret julecrazy, og startede på indkøb af pakkekalender allerede i august, men du kan sagtens gøre mig kunsten efter på væsentligt mindre tid 😉

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *