Inspiration,  Karriere

Mangler du hjælp til elevatortalen?

Nå, kan du så fortælle lidt om dig selv?

Den sætning er næsten obligatorisk til jobsamtale. Men det kan være svært at trække et svar op af lommen. Særligt et svar som virkelig indkapsler det du gør og den du er.

Du ved jo godt hvad du kan og hvad du gerne vil, men gør dig selv den tjeneste at øve dig på din elevatortale. På den måde bliver det langt nemmere at “fyre” den rigtige tale af, næste gang du bliver spurgt. Og husk også at det oftest er det første der bliver spurgt om, og et godt førstegangsindtrykket er virkelig vigtigt.

Hvis man skal bryde det ned, så kan det siges kort ( kort som en tale der kan holdes i løbet af en elevator)

Din tale bør indeholde:

En intro: Det er en god ide at start med en ultra kort introduktion til dig selv. “Jeg hedder xx, og jeg er interesseret i xx”.

Herefter tager du et par highlights fra dit CV og fremhæver dem. “Jeg er godt til xx, og det brugte jeg i mit projekt om xx, hvor jeg netop gjorde xx”. Du skal ikke putte for meget ind i elevatortalen, for mulighed for at uddybe senere. Men lige nok til at gøre dem interesseret.

Og så skal du selvfølgelig fortælle hvorfor du gerne vil arbejde for det pågældende firma. Alle elsker ros. Men husk at være meget specifik i din ros, og målret det til den stilling du gerne vil have.

Du må hjertens gerne gentage pointer fra din ansøgning, bare husk at pakke det ind i noget andet.

Og husk at hvis du gerne vil genbruge din elevatortale i forbindelse med netværksarrangementer, så skifter du blot det nederste punkt med firmaet ud med din passion for et eller andet. Og i netværkssammenhænge er det også godt at være lidt morsom, så folk kan huske dig senere. “Jeg hedder xx, jeg arbejder med xx, og jeg er virkelig bange for papirclips/cirkusklovne/parkeringskældre” eller noget i den dur.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *