Diverse

Kunne du finde på at sige op? Om nye tendenser på arbejdsmarkedet

Hej med jer, jeg har valgt at opsige min stilling uden at have et nyt job på hånden..

Har du set en del af disse overskrifter i dit Linkedin feed? Jeg ser dem jævnligt blandt de 400+ kontakter jeg har. Det virker om om flere og flere har valgt at trække stikket. Det giver mening, da vi alle er pressede i dette performance samfund som vi har skabt os. Børn, job og forpligtelser hober sig op. Det er befriende at tænke at det kan være anderledes. Men jeg undrer mig alligevel lidt.

Jeg har en tidligere kollega som har gjort det for nylig. Sagt op, solgt huset og rykket i sommerhus med mand og barn på ubestemt tid. Hun trives og er igang med at finde sin niche. Det er vildt, og virkelig modigt i min optik. Jeg ville ikke turde gøre det.

I min verden er arbejde en fast holdepunkt. Man skal have et arbejde, for ellers kan man ikke klare sig. Men i dag findes der så mange typer af arbejde, at man ikke længere er lænket til et skrivebord, fra 8-17.

Fremtidsmusik?

Det virker som om alle leder efter lige netop det job som gør at de kan få allermest fleksibilitet i deres egen hverdag, og det er super positivt, at det for flere og flere kan lade sig gøre. Jeg havde et studiejob i en skobutik, da jeg læste i Aalborg, og hvis jeg var fortsat i detail branchen med den meget liberale lukkelov, så ved jeg da ikke helt hvornår jeg skulle have tid til at se min familie?

Men ideen med at være freelance, digital nomade, eller på anden måde have en fleksibel arbejdssituation er meget tillokkende. Jeg ville dog slet ikke vide hvor jeg skulle starte henne hvis jeg skulle være fuldtids freelancer. Jeg kan sagtens finde på et hav af små jobs som kunne være fede at kaste sig over, men fuldtid? Og noget som kan betale min husleje?

Er du freelance, eller selvstændig eller digital nomade, eller andet? Hvordan turde du at tage springet og sige op?

Jeg tror dette blot er starten til et helt anderledes arbejdsmarked, hvor teknologien gør det muligt at arbejde på en helt anden måde. Måske ikke lige imorgen, men i løbet af de næste 10 år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *