Diverse

Kom godt igang efter ferien

Så er det tid til arbejde igen!

Ligemeget om du har haft en skøn ferie, eller føler at du slet ikke har fået slappet af, så er det vigtigt at starte stille og roligt op igen. Jeg har selv haft 10 dages skøn påske, men hvis jeg blev tilbudt at smutte hjem og tage en uge mere, så ville jeg da bestemt ikke sige nej 😉

Men nu er det tid at komme igang igen, og mailboksen er lige ved at sprænges. Så hvad gør du nu?

Fem gode råd til at komme godt i gang efter ferien:
 • Vær realistisk

  Regn med, at det tager et par dage (hvis du har haft mere end 1 uges ferie, så kan det tage op til en uge) at få hele overblikket, indhente det forsømte og komme helt op i gear.
  Acceptér, at du er bagud på point, når du møder ind efter ferien. Det er okay, og især efter en påskeferie kommer alle retur og er lige på bar bund. Indhent stille og roligt det forsømte. Lad være med at knokle igennem og blive ekstra længe på jobbet for at komme i bund. Det er helt normalt at være træt, selvom du kun har haft en almindelig arbejdsdag. Det minder om at starter løbetræning op efter en lang pause (igen igen).

 • Skab dig et overblik

  Det kunne være super fedt, hvis du kunne mure dig inde og få skåret ned i de mange bunker som har hobet sig op i løbet af ferien. Men pas på med det. Selvfølgelig skal det ordnes, men husk at komme ud og få talt med dine kolleger og bliv opdateret på, hvad der er sket af vigtige ting på arbejdet, og hvad der er i fokus lige nu. Det er med til at skabe det nødvendige overblik, og letter dig sikkert for at læse alle 300 mails i inboxen.

 • Få styr på din indbakke

  Som nævnt er mailboxen helt sikkert fyldt op. Efter en påskeferie er det nok ikke så slemt, da de færreste arbejder i helligdagene. Men efter en sommerferie kan der sagtens ligge mellem mellem 200 og 400 mails som venter på dig. Mist ikke modet, du skal nok komme igennem. Start med at skimme boxen. Nogle mails er hurtigt oversete, de fleste er nok nyhedsbreve, eller lign, og andet er opgaver som kræver mere opmærksomhed. Husk endelig at læse alle mails igennem, inden du begynder at svare på noget. Jeg har netop været min indbakke igennem, og der var blandt andet en 20 mails lang korrespondance, hvor min hjælp var ønsket. Men efterhånden som jeg arbejdede mig igennem, så kunne jeg se at den havde mine kolleger allerede løst på fineste vis, så der var ingen aktioner for mig. Bedste mails ever!
  Skab dig en struktur som virker for dig, så du hurtigt kan lave en sortering af din indbakke og få et overblik.

 • Hold energiniveauet 

  Lav en liste over de arbejdsopgaver, der er kommet til hen over ferien, og lav en samlet prioritering af dine to-dos. Start med de mest hastende opgaver eller nogle nemme opgaver, så du kommer godt i gang og husk at krydse af på listen, når opgaven er udført. Det giver altid god energi at se opgavelisten med en masse udstregede opgaver på.
  Husk også at tænke tilbage på de gode, positive og sjove ferieoplevelser, og få en god snak med dine kolleger i frokost pausen og ved kaffeautomaten. Folk er bare gladere efter ferie, så nyd det endelig. Og snacks! Husk at holde blodsukkeret oppe. Du har sikkert spist anderledes og bedre, så hav en muslibar med i tasken, så du ikke går kold.

 • Vær på forkant 

  Når du har fået overblikket, så bloker din kalender på udvalgte tidspunkter så du er sikker på at have tid til at løse de større opgaver som er kommet til. I den periode kan du ikke bookes til møder, så der bliver plads til fordybelse. Det giver ro, at det er dig selv, der styrer din tid, og at din tid ikke bliver dikteret af andre.

 

Jeg håber du har haft en dejlig ferie, og er helt ladet op igen. Rigtig god arbejdslyst. Og husk at det arbejde også kan noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *