Inspiration,  Karriere

Derfor er børn og barsel en reel kompetence

 

Hvis du læser en MBA, eller dyrker iron man, så kommer det på CV’et. Men ikke din barsel..

Det er en form for dobbeltmoral at tidskrævende selvudvikling eller sportsgrene giver plus point på cv’et, men hvis du har børn, så trækker det straks i en anden retning. For reproduktion er lig med sygedage, hvertfald inde i de fleste arbejdsgiveres hoveder.

Birgitte Baadegaard stiller skarpt på en meget vigtig problemstilling , nemlig den forældede ide nogle arbejdsgivere har om, at børn er en hæmsko for virksomheden.

Ifølge Birgitte bør det være den almene opfattelse at det ER kompetencegivende at få børn. Jeg kan personligt selv se en kæmpe forskel i mit arbejdsliv før og efter jeg blev mor. Jeg er langt mere effektiv og målrettet nu, end jeg nogensinde var før. Jeg har jo netop fået en bagkant, så snakken ved kaffemaskinen er skåret ind til benet, og der er fokus på opgaven.

Birgitte opstiller en række spørgsmål som arbejdsgiver meget passende kunne stille nye medarbejdere i interview situationen, men også til MUS, når medarbejderen kommer retur fra barsel. Og den passer til alle køn, så mændene bør også få den, når de kommer retur fra barsel (for de tager selvfølgelig al den barsel de kan få;-)

’Hvad har det at få børn givet dig, som du kan bringe med dig i dette job?’
Hvad har din tid på barsel udviklet i dig, som du kan give videre som leder?’
’Hvad har din rolle som mor/far fået styrket i dig som menneske og kollega?’
’Hvilke værdier har du som forælder styrket og udviklet, som kan blive en fordel for en organisation som vores?

 

Læs resten af Birgittes fantastiske indspark her, og se gerne mere på hendes hjemmeside. Det er flere guldkorn om kvinder og karriere.

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *