Inspiration,  Kontorliv

Ti nu stille! Om støj i storrumskontor

Sådan får du fred i dit storrumskontor

Det bliver mere og mere moderne, og der er bestemt fordele ved det. Altså det at arbejde i storrumskontor. Man kan vidensdele, og der er kort fra tanke til handling.

Men der er også en del udfordringer, som kan påvirke din effektivitet, og din generelle trivsel. Navnlig støj..  Jeg sidder selv i storrumskontor, og har efterhånden vænnet mig til det. Det jeg kan se er at mine kolleger som ofte laver lange indviklede rapporter, har meget læsning, og brug for at kunne koncentrere sig, de arbejder oftest hjemme et par gange om ugen. Så der går vidensdelingen altså tabt, fordi de ikke har et sted på jobbet, hvor koncentration er mulig.

Det er dog oftest ikke medarbejderne, men lederne som vælger hvilken kontorløsning der skal vælges. Og storrum er billigere end enkeltmandskontor. Så derfor kommer her et par gode tips til hvad du selv kan gøre for at holde lyden ude.

  1. Gode hørebøffer. Et par gode høretelefoner med lyd eller bare noise cancelling. Det er guld værd at kunne trække sig ind i sin egen verden. Du skal være obs på at det også sender et signal om at du er utilgængelig. Det kan være både en fordel og en ulempe.
  2. Lav en politik for smalltalk og adfærd i storummet, som alle kan læse og agere efter. Det gør det også nemmere for alle at henstille til ro, hvis der ligger nogle regler på området.
  3. Indret nogle studierum, eller telefonrum hvor man kan tale uforstyrret. Både til telefonsamtaler, men også hvis en kollega gerne vil have hjælp som tager mere end 5 mins samtale.
  4. Og husk at overveje om du selv er et forstyrrende element? Mange gange når jeg selv siger noget, så er det blot en kommentar, eller for at vejre stemningen om det snart er ved at være frokosttid. Det er muligvis anderledes hvis man sidder sammen med sit team, men jeg sidder lidt tilfældigt placeret. Så nogle gange skal man også lægge lidt bånd på sig selv.

 

 

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *