Inspiration,  Karriere

Sådan ved du om det er tid til at sige op!

 

Er du igen landet på jobindex i arbejdstiden, helt uden at tænke over det?

Så er det måske tid til at overveje om det er tid til et jobskifte. På papiret ser dit job måske vildt spændende ud. Du har en god titel, stort ansvarsområde, men selvom det lyder imponerende altsammen, kan du godt sidde med en fornemmelse af at det bare ikke passer helt til dig.. Og det er helt validt. Hvis du er i tvivl om det kunne være tid til at skifte job, så læs med her:

 

Når din krop siger fra

Stress kan akkumulere sig over tid, og kan give sig udtryk i hukommelsesbesvær, søvnløshed, ondt i maven og rygproblemer. Du tænker hele tiden på dit arbejde, og du er træt og irritabel. Du bliver irritereret over små ting som aldrig før har generet dig. Her skal du overveje om det er din krops måde at sige fra på. At sige stop på.
Hvis du føler sig stresset, og ser at du har flere symptomer på stress, så bør du reagere. Det er ikke noget job der er en sygemelding værd, og du skal passe på dig selv.
Hvis du ikke kan få hjælp fra din chef eller HR til at ændre de forhold som stresser dig, så er det på tide at komme videre.

 

Når du føler at du ikke udvikler dig længere

Uanset om du har været kort eller lang tid tid i din stilling, så bør du føle at du udvikler dig som medarbejder. Det behøver ikke være ved at tage på det ene kursus efter det andet, det kan også være i form af sidemandsoplæring eller i forbindelse med projekter. Men hvis du på trods af udviklingsaktiviteter, keder dig og ikke længere føler ejerskab for dine opgaver. Måske kniber det endda med loyalitetsfølelsen, arbejdsglæde og stoltheden?

Det at lære nyt og udvikle sig hænger i høj grad sammen med din fornemmelse af arbejdsglæde. Hvis du føler at du sidder fast i dit nuværende job, og ikke udvikler dig mere, så skal du først og fremmest tage fat i din chef. Hvis vedkommende ikke kan guide dig, eller ikke er forstående overfor din udfordring, så bør du overveje at finde et sted hvor du kan udvikle dig, og finde arbejdsglæde igen.

Det var præcis den fornemmelse jeg havde på mit sidste job, hvor min udvikling var stagneret. Jeg talte frem og tilbage med mine chefer flere gange, men der skete aldrig noget. Og så skiftede jeg, og har ikke set mig tilbage siden 😉

 

Når søndag aften bliver den mest deprimerende dag i ugen

Mandag morgen er hård, men de fleste kan også søndag aften tænke, “bare jeg ikke skulle på arbejde imorgen!”. Når det går fra bare at være en tanke, du har efter en dejlig weekend, til at blive en decideret frygt, eller knude i maven, så bør du reagere.
Det kan måske ordnes med nye opgaver, eller en snak med chefen, men hvis du efter en længere periode i arbejde, kun ser frem til weekenderne, så er det måske tid til at prøve noget nyt?

 

Når du bare er fuldstændig ligeglad

Motivation er en flytig størrelse, og ingen kan være motiverede, eller passioneret hele tiden. Hvis du føler at du lige nu laver et absolut minimum for at klare dine opgaver, altså det basale som er nødvendigt bare for ikke at blive fyret, så har du nok et problem. Selvfølgelig er det ikke lige sjovt at gå på arbejde altid, men hvis du 80% af tiden bare tænker på weekend og kaffepause, så overvej lige om du ikke kan anvende dine evner bedre et andet sted? Det andet sted, kan jo sagtens være et andet sted i din organisation eller på et andet projekt. Hvis du overvejer at skifte job, så er det nok også bedre at skifte inden dine resultater tager skade.

Jeg håber at ovenstående kan inspirere dig til at overveje om du egentlig er i det job du gerne vil være, eller om det er tid til at skifte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *