Diverse,  Life Hacks

Har du taget stilling til hvad der skal ske til din begravelse?

Forsikringer, testamente og begravelse..

I skal endelig ikke lade jer skræmme af dette indlægs lidt triste indpakning. For det er vigtigt at sikre sig selv og sine nærmeste, inden uheldet er ude. Tandskader, varige men og al den slags som ikke er rare at tænke på, men hvor du bliver virkelig glad for forsikringen, hvis det skulle ske.

Men hvad med den situation, hvor din forsikring ikke dækker? Der hvor der ikke er mere at gøre?

De færreste i min alder har overvejet hvordan de vil begraves. Det er fuldstændigt urealistisk langt ude i fremtiden, og i en alder af 35, så føler jeg mig også rimelig udødelig. Men der sker meget i verden lige nu, og der er heftig trafik, osv. osv… Og jeg kan mærke at jeg har fået mere fokus på at passe på mig selv og min lille familie efter jeg har fået børn. Hvis jeg dør, hvem skal så passe på dem? Hvordan er de stillet økonomisk?

Og rent praktisk, hvordan vil jeg så gerne begraves? Ligesom jeg kan skrive et testamente over hvem der skal arve hvad, så kan jeg også allerede nu planlægge hvordan min egen begravelse skal foregå. Af hensyn til mine nærmeste tænker jeg egentlig at det er min pligt at skitsere hvordan jeg ønsker det. Jeg har prøvet at være efterladt mange gange. Jeg har ikke en eneste bedsteforældre tilbage, og har ikke haft det i mange år. Og de fleste af dem havde en helt klar holding til hvordan de ville begraves. Og det var en befrielse for os andre, for vi skulle blot følge “drejebogen”. Overskuddet som efterladt er på et meget lille sted, så al hjælp er velkommen.

Skovkirkegården

Jeg har altid forestillet mig at skulle begraves til havs, men i min research er jeg også faldet over muligheden for en skovbegravelse. Det troede jeg slet ikke man måtte, men det er åbenbart en ting. Det er på en måde lidt romantisk at forestille sig at “ligge” under et træ og kigge op i trækronerne i al evighed. På en skovkirkegård, kan du selv vælge et træ, du kan endda få et familietræ, hvis i er flere som kan lide ideen om at være sammen i skoven, når den tid kommer.

Så når du knokler løs på jobbet, og tænker at din tid ligger langt i ude i fremtiden, så har du nok ret. Men ville det ikke være rart at have det på plads? Ligesom du har planlagt dit næste tandlægebesøg, din afbetaling på huset, og hvem der kører til fodbold næste gang? Måske kan det ikke sammenlignes 1 til 1, men berøringsangst hjælper ikke. Jeg har oplevet ellers raske og rørige kolleger falde om med hjertestop, så pas på med at udsætte for længe..

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *