Inspiration,  Karriere

5 måder at booste dit selvværd på

Nogle gange har man bare en dårlig dag..

Men hvis det begynder at ligne et dårligt år, så skal du igang med at arbejde på det selvværd. Det med at svælge i et lavt selvværd, er det hurtigste måde at komme endnu længere ned i kulkælderen på. Alle er noget værd, især dig! Så her kommer der 5 måder at booste dit selvværd på.

 

  1. Start ud i det små. Hvis du altid har kæmpet med dit selvværd (ligesom jeg og mange andre kvinder) så skal du ikke regne med, at du på magisk vis bliver den mest selvsikre person i løbet af et par timer. Det kræver noget arbejde, og du skal endelig huske at starte realistisk ud. Ellers kan det give bagslag. Tag udgangspunkt i noget du er god til, og dyrk det.
  2. Fake it till’ you make it! Denne bruger jeg nærmest dagligt. “Ja, selvfølgelig kan jeg klare den opgave, bare kom med den, det har jeg prøvet 100 gange før”…  Men det virker! Hvis du kan overbevise dig selv om at du kan klare det, så gør du det også. På magisk vis finder du en løsning. Måske går den igennem 10 af dine kolleger, men opgaven skal nok blive løst.
  3.  Bliv bedre til at acceptere kritik. Den her er svær. Jeg hader at få kritik. Eller “feedback” som det hedder på Djøf sprog. Hader er måske så meget sagt, men jeg vil hvertfald hellere have ros. Jeg har det med at bide mig fast i kritikken, og lade rosen prelle af på mig. Derfor har jeg også lavet en “good to know” folder i min mail, så jeg har et sted at gemme mails med ros. Så tager jeg dem frem, når kritikken bliver for personlig, eller jeg ikke kan lade være med at tage det personligt. Men alle laver fejl, og  kritik og feedback kan virkelig hjælpe os med at blive bedre, så for dit selvværds skyld, så lyt, accepter at der var en fejl, og kom videre! Især kom videre er vigtig!
  4. Husk at være din egen bedste ven. Jeg har det med at tale rigtig grimt til mig selv. Mine forventninger til mig selv er tårnhøje og ganske urealistiske, og jeg bliver skuffet over mig selv gang på gang. Jeg er slet ikke så hård ved mine venner. Ikke engang dem jeg har kendt i 100år. Så hvorfor skal jeg selv have med grovfilen? Husk at omtale dig selv med respekt, og stolthed. Du er god nok. Du er bedre end god nok, og du gør dit bedste. Og husk at fejre dine successer! Også de allermindste!
  5. Der er altid en som er bedre end dig. Det lyder måske lidt for jante-agtigt i dine øre, men hvis du vender den om, så er det også lidt befriende. For hvis du går igang med sammenligningsfælden, og sammenligner dig selv med en anden som har et eller flere fællestræk med dig, men som måske lige klarer sig en my bedre.. Ja, så bliver du skuffet over dig selv. Du får hak i selvværdet, og kan ikke forstå hvorfor du ikke klarer dig ligeså godt. Misundelse kan være en god drivkraft til nogle ting, men pas på at det ikke æder dig indefra. Hvis du sammenligner med andre, så tag endelig positiv brillen på, og gør vedkommende som er bedre til din rollemodel. Så har du noget godt at leve op til, istedet for at fokusere på dine egne “mangler”.

Jeg håber at dit selvværd er helt i top, og hvis ikke så håber jeg at du vil arbejde på det. Og at du måske kan bruge de 5 tips herover.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *