Inspiration,  Karriere

Giv mig nu den lønforhøjelse!

Konfliktsituation og ventetid..

Ja, overskriften lyder lidt forkælet. Men som ansat i staten, er det med at stige i løn ikke noget man liiige gør fra dag til dag. Det tager ca 6 måneder. Og det er fra man har tilkendegivet at man ønsker at stige i løn, til man faktisk får svar på om det kommer til at ske..

Jeg skal først igennem en samtale med chefen, og finde ud af om vedkommende overhovedet ønsker at indstille mig til lønforhøjelse (mini forhandling). Hvis ja, så skal jeg nedskrive alle mine gode argumenter, og sende dem til min tillidsrepræsentant. Jeg kan også vælge at forhandle selv, udenom tillidsrepræsentanten. I år har jeg dog valgt at “satse” på tillidsrepræsentanten, og håbe at hun kan få gennemtrumfet mine rabiate lønkrav 😉

Og nej,  jeg kræver naturligvis ikke bare flere penge for mine blå (grønne) øjnes skyld. Jeg har samlet mine resultater, bidraget til “bundlinjen” og argumenteret for netop min sag til lønforhandling. Ligesom man også gør i det private. Forskellen er mest hastigheden med hvornår der kommer en afklaring.

Jeg har dog også i det private indimellem ventet længe og presset meget på, for at få en afklaring. Det er åbenbart spillet, der skal spilles i forbindelse med lønforhandling.

Lønforhandling varer hele året, og det er vigtigt at huske på. Du kan selv gøre meget for at samle argumenter for at understøtte din sag, og det bør du også gøre hele året. 

Hvis du er i tvivl om hvad din løn bør ligge på, så kan du tjekke her.  Det er muligt at se om din løn er nogenlunde tilsvarende andre med din alder og anciennitet. (Baseret på jobindex egne data, så skal nok tages med et gran salt)

Jeg får svar på min egen forhandling i december, så kryds lige fingre for at det går som jeg har planlagt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *