Inspiration

3 gode råd til at komme hurtigere ud af døren

Hvem vil ikke gerne have mere tid om morgenen?

Om morgenen har vi alle rutiner, og det er godt at have lidt god tid, hvis der er en af rutinerne som glipper. Særligt hvis man har børn som skal med ud af døren om morgenen. Et sted som ofte giver kriser, er påklædningsdelen. Som kvinde føler jeg personligt at det er dejligt at komme ud af døren i god stil. Jeg kan bedst performe, når jeg er klædt på til det.

Så her kommer et par gode råd til at spare endnu mere tid på den daglige påklædning.

1) Gentagelser er gode

Hvis du gerne vil have rigtig god tid, både om morgenen, og når du ellers skal finde tøj, er at gentage dine gode outfits. Når du har fundet et outfit som virker, så brug det igen og igen.

Kendte kvinder som Arianna Huffington og Kate Middleton, får medierne til at sprænge i luften, når de ser at de genbruger et outfit til et stort event. Det er bæredygtigt og smart at genbruge. Arianna har flere gange i medierne været citeret for at sige at der er et ligestillingsproblem at mænd kan gentage outfit efter outfit, hvorimod kvinder forventes at komme i noget nyt og smart hver gang. Det giver ekstra pres på kvinder, både tidsmæssigt og økonomisk, for det tager tid og penge at finde på nye outfits hele tiden. Tid og penge som vi ellers kunne investere i noget mere fornuftigt.

Dine gode outfits behøver ikke være i samme stil, det skal bare være noget du føler dig godt tilpas i, og som du får selvtillid i.

2) Arbejdsuniform

Jeg har tidligere skrevet om fordelene ved at have en arbejdsuniform. Det er nemt om morgenen og det sender et meget stærkt signal, at du altid går i det samme.

Forestil dig at du har en uniform bestående af sorte jeans, hvid skjorte og en ternet blazer. Du kan variere skoene, men grundoutfittet er det sammen. Ville det ikke være enormt nemt? Det kræver noget mod at springe ud i uniform, og der vil måske (måske ikke) komme spørgsmål til dine bevæggrunde.

3) Læg dit tøj frem om aftenen

Dette gør jeg selv. Vælger tøj om aftenen. Jeg kan slet ikke overskue en “kreativ” proces om morgenen. Så skal jeg blot stå op og tage tøjet på, og følge børn i institution. Om aftenen ved jeg somregel også hvilke møder jeg skal til dagene efter, og kan vælge det rigtige outfit.

 

 

3 kommentarer

 • Kristina

  Jeg har to ting, som kan tilføjes på listen:

  4) Pak din arbejdstaske om aftenen
  Så står du ikke og skal lede efter dit adgangskort, høretelefoner, noterne eller det der gavekort, du skal bruge efter arbejde, mens du render rundt med tandbørsten i munden og forsøger at rede hår samtidigt.

  5) Vent med at tjekke din telefon
  Hvis du absolut skal tjekke noget, så hold dig til din mail, vejrudsigten og trafikinfo, hvis det overhovedet er nødvendigt. Man bliver hurtigt fanget af sociale medier og nyheder, men brug din transporttid på det – og ellers kan det vente til en pause, når du er kommet på arbejde.

 • Karrieremoar

  Rigtig gode tips, Kristina!

  Jeg pakker også tasken dagen før, og forsøger også at få pakket alle ungernes habbengut! Det med telefonen er straks værre, hvis man liiige skal tjekke forældreintra, eller vejrudsigt.. det fører ofte til mailboxen.. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *