Diverse,  Inspiration

Øh, hvad var det du sagde at du lavede?

Controller? Det er noget excel ark, ikke?

 

Der er vildt mange jobtitler derude for tiden. Særligt med de mange udenlandske virksomheder, som medbringer deres udenlandske job-hierakier, og titel struktur med sig til danmark.

I “gamle” dage, så kunne man blive læge, lærer, murer, brandmand, og alle ville vide hvad den pågældende lavede.

Nu er det længe siden at man “bare” kunne være jurist, som jeg f.eks. er af baggrund. Selv de danske advokatfirmaer har valgt at køre med en engelsk hierarki struktur, hvor medarbejderne kan blive “managers”, “senior manager” og så videre indtil de bliver “junior partner” “associate partner” og så videre indtil de bliver “partner – partner” som i medejer af firmaet.

Alle disse fremmedlydende titler er forvirrende, og giver ofte nogle lidt spøjse samtaler. Hvis jeg fortæller at jeg er jurist, så bliver straks spurgt om jeg så sætter folk i fængsel, og om jeg har mødt mange rockere. Når jeg så fortæller at jeg er jurist i staten, så antager de fleste ofte at jeg enten af en af de irriterende djøf’ere som står bag Sundhedsplatformen, og udflytning af offentlige arbejdspladser. Eller at jeg spiser frokost det meste af dagen og så går hjem kl 14.00… Det er svært at håndtere folks fordomme, og jeg er bestemt ikke bedre selv.

De dumme fordomme

Indtil jeg selv fik børn, så var jeg overbevist om at alle kunne blive folkeskolelærere, og det måtte være det nemmeste job i verden. Nu har jeg den dybeste respekt (og sympati) for folkeskolelærere som både skal undervise, dokumentere, være mediator mellem forældregrupper, og håndtere politikernes vanvittige målsætninger til de danske folkeskoler. Det er vildt at så vigtigt et job både kan have et så dårligt ry, og være så underbetalt.

Der er så mange vilde titler derude, og jeg har kigget lidt på forskellige jobsider for at finde inspiration. I min søgen fandt jeg at man kan søge job via netop jobtitler. Og det overraskede mig lidt at kategorierne “pedel” og “tastedame” stadig findes på listen. Jeg troede forlængst at begge titler var blevet pakket ind i noget med “service” og “coordinator”.  Der var dog ingen ledige stillinger som tastedame, så måske den er ved at udgå.

 

Hvis du selv har fået mod på at bede om en ny titel til næste lønforhandling, så var det måske en ide at prøve:

Job Title Generator 

via generatoren så kan du finde lige præcis så lækker (og intetsigende) en titel at det vil kunne dække over nærmest alle jobfunktioner og brancher. Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *