Inspiration,  Karriere

Sådan kan du bruge dine forældre til at få et job

Moaaaaar, kan du ikke lige finde et arbejde til mig?

Jeg griner indimellem lidt for mig selv, når jeg scroller ned over Linkedin og ser velmenende forældre række ud i deres netværk efter et job eller en praktikstilling til deres (voksne) barn. Der er bare noget lidt paradoksalt ved at assistere ens barn til at få et selvstændigt job. Men igen, så ville jeg absolut selv gøre det samme for mine børn. Når du er ny på arbejdsmarkedet, så har du ikke det store netværk, og alle kneb gælder. Også selvom mor kan være pinlig 😉

Dine forældre er måske ikke inden for den branche som du er i, men værdien af et netværk samlet over 30-40 år er guld værd. Det kan være dine forældres venner, naboer eller tidligere kolleger lige netop sidder inde med det job som passer til dig. Eller bare den kaffeaftale kontakt som kan bringe dig nærmere til jobbet. Og det er jo ingenlunde begrænset til nyuddannede. Det kan sagtens være at du selv har 10+ år erfaring, men hvis du er igang med et brancheskift eller lignende. I sådan en situation kan det også være en ide at tage fat i mor eller far.

Men udover netværket, så kan dine forældre også være gode at have med i jobsøgningsprocessen. For de kender om nogen dine stærke og svage sider, og vil sikkert pege på noget andet end det du selv vil fremhæve. Derudover vil de være glimrende at teste en jobsamtale på. De kender dig godt, og du føler dig sandsynligvis afslappet i deres selskab. Rigtig godt test miljø, hvor du kan få feedback på hvordan du virker i samtale situationen.

Hvis dine forældre tilmed har erfaring med lønforhandling, så kan det være de kan bidrage med nogle gode tips der. Og kan komme med gode råd til hvordan de har forhandlet mere i løn eller fryns hjem.

Og husk selv at give det videre til dine yngre kolleger, og hjælp med gode råd hvor du selv har erfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *