Inspiration

Fordomme om køn

Festivalchef, Konsulentdronning, og IT-haj. Hvilke er mænd og hvilke er kvinder bag disse titler?

Når Børsen eller andre medier giver folk “øgenavne” eller nye titler, så er de rigtig gode til at ramme ned i alle køns-stereotyperne og bekræfte fordomme. Nok fordi det er nemmest, for det er vi jo alle vokset op med. Men det er en ærgerlig retorik. Jeg læste en artikel i Børsen for nylig hvor de lavede en artikel om de ledertalenter som var indstillet til en pris for deres lederskab. Der var ikke mange kvinder imellem, og alligevel så vælger de at give hende en “kønsbestemt” titel. I forbindelse med arbejde, så bliver ordet “dronning” en anelse negativt i mine øre. Jeg tænker straks isdronning, og magtsyge. Hvorimod “festivvalchef” giver associationer til en glad mand der er sjov at være sammen med og god til at feste.

Nu kan det godt være at du tænker; “hold da op, hende Randi er da ret snerpet, måske har Børsens journalist bare skevet det i sjov”. Og ja, det kan godt være at det er for sjov, det er da sandsynligvis. Men det ændrer ikke på at det ikke er nødvendigt at lave en kønsbestemt titel. Det kunne sagtens gøre morsomt på en anden facon.

Vi har alle fordomme i en eller anden grad. Jeg kunne selv mærke det da jeg så billederne herunder. Prøv selv at kigge dem igennem, og overvej hvad din første tanke var da du så billedet og teksten.

 

Billederne er lånt fra PPS

 

Hvad synes du? Billederne er både morsomme og tankevækkende. Da jeg først så dem, kunne jeg mærke hvordan jeg begyndte at blive forarget.. Indtil jeg læste teksten under det store statement.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *