Diverse

Behind the scenes

Hvad sker der bag skærmen lige nu?

Jeg har blogget i over 3 år, og der er sket rigtig meget de sidste 3 år. Bloggens kerneemner er dog de samme som jeg lagde ud med, nemlig arbejdsliv, og personlig udvikling. Jeg har jo et job ved siden af min blog, og det job er jeg ret glad for. Mit arbejdsliv er min primære kilde til inspiration til bloggen, så de to ting hænger nærmest uløseligt sammen.

Jeg har i løbet af de 3 år forsøgt mig med nogle samarbejder, og sponsorerede aftaler. Jeg synes mulighederne i blogverdenen er ret spændende, og marketingdelen af blogging er noget jeg har fuldt med i længe. Blandt de blogs jeg selv læser,  er der gået “trend” i at blive fuldtidsblogger. Det må også være ret sjovt, så det kan jeg sagtens forstå at flere og flere lyst til at prøve kræfter med. Men det ligger ikke ligefrem i kortene for mig, og min lille niche blog. Til gengæld synes jeg det er morsomt at indgå aftaler, og lave lidt “behind the scenes” arbejde, som også kan være interessant for mine læsere.

Jeg bliver ofte spurgt om jeg tjener nogle penge på min blog, og svaret er ja. Jeg har en lille indtægt fra bloggen, hver måned. Min nærmeste omgangskreds synes det er meget mærkeligt. Hvorfor er der nogen som er interesseret i at læse hvad andre mennesker skriver på internettet, og hvorfor vil de betale for det? Heldigvis har jeg søde læsere, som sætter pris på blogmediet 😉

Hvordan kan man tjene penge på bloggen?

Jeg er ikke med i et stort kommercielt netværk som skaffer deres bloggere aftaler, så derfor er jeg glad for at have fundet Weablog som dette indlæg også er lavet i samarbejde med. 

Weablog er god måde at få sponsorerede indlæg på. Siden fungerer således at firmaerne lægger opgaver op, og så kan man som blogger vælge de opgaver som passer til din blog. Prisen er også anført, og så kan man selv takke ja eller nej til de enkelte opgaver. Emnerne spænder meget bredt, og derfor er det næsten altid muligt at finde noget, der passer ind på netop din blog.

Jeg har selv brugt Weablog flere gange, og det hele kører nemt og professionelt. De er nemme at komme i kontakt med og betalingen falder altid til tiden. Det med betaling kan være lidt tricky i andre samarbejder, for så skal jeg selv igang med at lave fakturaer, og det er lidt omstændeligt. Det gode ved Weablog modellen er også at firmaerne har tastet hvilke søgeord, og links de ønsker i indlægget, og ellers ikke stiller krav til indholdet af blogindlægget. På den måde er det meget nemmere at få indlægget vinklet hen på et emne, som er vedkommende og passer til resten af bloggen.

Hvis du har en blog og er interesseret i at prøve Weablog, så kan jeg kun anbefale dig at kaste dig ud i det.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *