Diverse

Sådan skaber Disney gode rolle modeller for små piger

Og så blev hun reddet af en mand… igen!

Jeg ved ikke med jer, men min feministiske side har det lidt stramt med alle de prinsesser som Disney spytter ud på samlebånd. Det er blevet bedre de senere år, men der er fortsat langt til ligestilling. “Come on, Randi det er jo bare tegnefilm”. Ja, men det er ikke “bare”. Det er direkte eksponering af gammeldags kønsroller, som bliver skovlet ind i små piger (og drenge) fra 4 års alderen. Det har jeg det virkelig stramt med.

Mine drenge ser Wonder Woman, for at lave lidt balance til de alt for mange mandlige superhelte. Og i øvrigt bliver de oftest sendt ud for at lege, istedet for at se film 😉

Men tilbage til Disney. Jeg er selv vokset op med al Disney, Barbie og prinsesselykke, og jeg svælgede i det. Indtil for få år siden, så tænkte jeg fortsat at der snart måtte komme en og redde mig. Ikke nødvendigvis en prins ( for jeg er godt afsat), men bare nogen eller noget, der ville fjerne mig fra hverdagens trivialiteter. Det giver jeg Disney skylden for 😉

Derfor var det også særligt opløftende for mig at se denne lille billedeserie med tilhørende historier om hvor alle Disneys prinsesser kunne være endt henne, hvis ellers historien havde fundet sted i dag.

Min favorit er historien om Tornerose som CEO for eget kaffefirma (fordi hun ved hvor svært det er at komme op om morgenen 😉 )

Og så selvfølgelig Mulan, som hotshot advokat der kæmper imod diskrimination.

Det er selvfølgelig tegnet med et glimt i øjet, men vi skal have noget mere af denne slags, så verden, og ikke mindst vores børn, ser at der både findes seje mænd og kvinder.

Du kan også se billedserien i sin helhed lige her. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *