Diverse,  Karriere

Kunne du tænke dig at få frosset dine æg ned?

 

Idag handler om det om det lidt mere eksotiske fryns..

 

Der er langt fra frugtordningen og fitness abonnementer til au pairs og nedfrysning af æg. Men det er i de baner som nogle arbejdsgivere tænker for at holde på deres højtkvalificerede kvindelige medarbejdere.

Efter kvindernes kampdag i sidste uge, så er medier oversvømmet af artikler om hvordan kvindelige ledere betyder bedre bundlinieresultater, diversitet fremmer salg osv, osv. Og det er der heldigvis nogen som har opdaget.

Der er dog fortsat langt imellem de gode tiltag for at holde på de velkvalificerede kvinder i den fødedygtige alder. I Amerika er de nogle gange foran os i europa, og der er enkelte virksomheder som er begyndt at indføre noget lidt mere eksotisk fryns. Som kapitalfonden APAX, hvor kvindelige medlemmer bliver tilbudt at gemme deres æg i en bank. Sympatisk på den ene side, og foruroligende at ens arbejdsplads i den grad vil blande sig i ens reproduktion.

Det minder mig om nogle af de danske advokatfirmaer som tilbyder at betale for kvindelige medarbejders prævention. På den ene side fin fryns, på den anden side et ret voldsomt indgreb i den enkeltes ret til at reproducere sig selv. Det bliver ihvertfald svært at “skjule” en planlagt graviditet for arbejdsgiver, hvis arbejdsgiver kan tjekke regnskabet hver måned og se hvem har investeret i p-piller.. Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men jeg er ret skeptisk overfor den type tiltag. Vi vil så gerne have at du arbejder 14 timer om dagen indtil du er helt udbrændt, og så kan du får lov til at få børn.. Det holder bare ikke.

Andet eksotisk fryns som forlænget barsel og andet i den dur, er jeg 100% for. Det er nemlig en virkelig god ide. Især til mænd.

 

Har du god fryns i din virksomhed?

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *