Diverse,  Karriere

Disse fritidsaktiviteter er gode at have på dit CV

Er drømmen et dykkercertifikat?

Når du kigger ned over dit CV, og ser dine kompetencer og fritidsaktiviteter listet, føler du så at der er noget som mangler? En kompetence som ville være god at have listet der?

Jeg kan selv komme i tanke om mange kompetencer som ville være gode at have i forhold til de jobs og brancher som interesserer mig. Men anderledes forholder det sig med mine fritidsaktiviteter. Mange HR folk kigger efter “et helt menneske” som de så flot udtrykker det. Men hvis jeg egentlig bedst kan lide at stene serier på netflix, strikke eller holde brevduer, hvad siger det så om mig?

At jeg er doven, aktiv, eller ikke bange for at stikke uden for normen? Man kan hurtigt blive sat i bås, hvis man har en special hobby. Som mange andre børneramte, så har jeg ikke ret mange hobbyer. Det er der bare ikke tid til! Jeg har en blog (som er denne her), bestyrelsesarbejde, foreningsarbejde, og så er listen ikke længere.

Så hvis jeg skulle liste mine fritidsaktiviteter, så ville jeg ligne halvt menneske i bedste fald. Bevares, jeg kunne skrive løb på (fordi jeg løber en gang om ugen) eller sejlads (fordi jeg har en båd), men er det nødvendigt med den slags spil for galleriet?

Hvad gør toplederne?

Når jeg googler forskellige HR tips, så er der en tendens til at den perfekte chef, også har en krævende hobby. Vedkommende træner op til en Ironman, fritidsdykker efter eksotiske vrag eller dyrker anden ekstremsport, for det viser noget om udholdenhed, og disciplin som kan overføres til arbejdslivet. De færreste topledere fremhæver Netflix som deres primære hobby. Desværre, for de stener helt sikkert også et eller andet. Måske ikke serier, men så binge-lytter de podcasts om et eller andet underlødigt.

Men hvis du nu gerne vil have noget rigtig sejt på dit fritids cv, så kunne det måske være en ide at få et dykkercertifikat. Måske er det nok at tage et dykkerkursus eller lidt flere dykkerkurser, for at kunne koble det på cv’et. Og det ville helt sikkert også være spændende, og en god historie at tage med til frokost på kontoret. “Og så var der dengang jeg dykkede efter vrag i Thailand…” Jeg kan lide se det for mig.

Mindre kan måske også gøre det. Hvis du har gode ideer til seje fritidsaktiviteter at komme på CV’et, så sig endelig til.

stilhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *