Diverse,  Inspiration

Hvilke buzzwords har du fået nok af?

 

“Vi forventer at vores medarbejdere er agile, omstillingsparate og robuste..”

 

Når man læser emails, og finansnyhederne for tiden, så vrimler det med buzzwords.. Nogle giver mening, mens andre mere illustrerer at vi i høj grad bare overtager engelske ord, fremfor at finde det rigtige danske ord for samme begreb. Og de danske buzzwords bliver der tærsket så voldsom langhalm på, så de efterhånden er ganske udvandet. Og de samme ord bruges om vidt forskellige ting.

Jeg er blevet mere og mere opmærksom på buzzwords, og det generer i den grad mine øjne, når de bliver brugt lemfældigt. Robust, omstillingsparat, omorganisering, transformation, disruption, agile, listen er uendelig.

Men jeg ved også at man (jeg selv inklusiv) hurtigt bliver lullet ind i jargonen på arbejdspladsen, og hvis det er almindeligt at bruge “fancy” udtryk, så hopper alle med på vognen for at lette forståelsen.

Jeg ved heller ikke hvordan man kan undgå at helt bruge buzzwords. Mange har rod i en vis branche eller faglighed, og for dem giver det jo fin mening. Foreksempel “transformation” indenfor IT branchen, hvor de jo transformere programmer og platforme i et væk.

Jeg har ikke nogen særlig pointe med dette indlæg, jeg har bare nået en vis mætningsgrad af de lidt for smarte udtryk.

 

Har du bidt mærke i nogle særlige ord på din arbejdsplads eller indenfor din branche?

stilhed

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *