Diverse,  Inspiration

Emotionel intelligens

Mandag morgen er et godt tidspunkt at udfolde din emotionelle intelligens…

 

Emotionel eller følelsesmæssig intelligens, er fortsat en omdiskuteret kompetence. Og særlig en kompetence som bliver fremhævet når “eksperter” som spå om hvilke kvalifikationer som bliver de vigtigste på fremtidens arbejdsmarked.

Jeg har skrevet om følelsesmæssig intelligens her og mere om det her. I forbindelse med relationer er det virkelig essentielt at kunne “aflæse” sine kolleger eller nye forbindelser. Derfor jeg synes jeg at følelsesmæssig intelligens er super vigtig. Jeg er absolut ikke ekspert selv. Jeg synes jeg er udmærket til at læse folks kropssprog, og til at fornemme hvordan de har det. Men jeg har ingen anelse om hvad jeg skal sige til dem. Hvis jeg kan se at de er triste, eller fornemme lidt stress, så ved jeg slet ikke hvor jeg skal starte henne. Og hvis en perifer kollega har mistet nogen i den nærmeste familie, så er jeg helt tabt. Jeg føler deres sorg dybt ned i maven, men jeg aner ikke hvad jeg skal sige for at hjælpe dem.

Der er heldigvis mange der ved hvad man skal sige i situationen, så jeg prøver at suge til mig, og blive bedre.

Hvis du har lyst til at læse mere om følelsesmæssig intelligens, så kan jeg anbefale denne artikel, som giver et hurtigt overblik. Eller du har måske ligefrem mod på at teste din egen følelsesmæssige intelligens? Det kan du gøre lige her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *