Inspiration

Fremtidens arbejdsmarked

Hvordan skal vi forberede os selv, og vores kompetencer til fremtiden?

Nedenstående artikel kan jeg virkelig anbefale! Den dukkede op i mit feed på de sociale medier for et stykke tid siden, og jeg synes der er rigtig meget stof til eftertanke. Særligt til vores politikere som virkelig skal til at vågne op, hvis de skal strømline arbejdsmarkedet til fremtiden. Og skolesystemet skal også have en rusketur!

 

Hvilke kompetencer tror du bliver vigtige på fremtidens arbejdsmarked? Skal vi til at lægge vægt på sociale kompetencer, kreativitet, og empati måske? Eller er det fortsat hardcore performance mål som er i højsædet? Bliver der plads til at sende børn og unge på efterskole? Eller skal alle bare presses igennem uddannelsessystemet hurtigst muligt? Jeg tog selv et sabbatår og det var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg kunne ikke forestille mig at være kommet igennem universitetet uden at have haft en “pause” først.

Jeg kunne forestille mig at der vil komme et skifte i løbet af de næste 20 år. Jeg håber at arbejde med mennesker får en højere status. At der kommer fokus på hvordan og hvor meget vi mennesker er berørt af vores barndom og tidlige ungdomsliv, og hvor meget vi tager med os ind i voksenlivet.

Og derudover tror og håber jeg også at der komme fokus på hvordan og hvor meget vi arbejder. Vi skal arbejde smartere, ikke længere. Jeg kender en del i advokatbranchen, og jeg har svært ved at se hvordan udviklingen i deres branche med 60+ arbejdstimer om ugen, skal blive ved. Det er en urealistisk forventning til medarbejderne, og jeg tror på flere teams, og andre måder at dele sagerne på.

Men jeg er også nysgerrig på din mening. Giv gerne din top 3 over vigtige kompetencer på fremtidens arbejdsmarked. Hvad synes du vores børn skal satse på, og hvad vil du selv indrette dig på at skulle kunne om 20 år? Er ændringerne tæt ved, eller er der langt endnu?

https://www.mm.dk/blog/fem-ubekvemme-sandheder-om-fremtidens-arbejdsmarked/?utm_content=buffer4dfad&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

 Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole Efterskole

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *