Karriere

Skal du ofre dit privatliv for at få succes?

Er det virkelig nødvendigt at være hende der aldrig holder ferie, først går kl 19.00, og slet ikke har et liv ved siden af arbejdet?

Medierne tuder os ørene fulde af historier om karrierekvinder der ofrer alt for at være på toppen. De henter ikke børn, laver aldrig mad, holder ikke ferie osv. For et familiemenneske som jeg er det ærlig talt lidt nedslående. Jeg vil gerne karriere, men jeg vil så sandelig også mine børn. Ellers havde jeg ikke fået dem.

Mange kvinder føler at de er nødt til at tage valget. Du kan enten vælge familie 100% eller job 100%. Det tror jeg overhovedet ikke på, jeg nægter at tro på det.

Så hvis man ikke har mulighed for at blive hængende på kontoret til langt ud på aftenen, hvad gør man så? Her må man også selv føle sig lidt frem i forhold til sin branche. Se på dine overordnede, er der kvinder imellem? Hvordan klarer de work-life balancen? Hvis der slet ikke er nogen kvinder, så kan det godt være lidt op af bakke i forhold til din egen karriere. Men der er selvfølgelig intet der er absolut.

Der er nogle ting du selv kan gøre for at skille dig ud fra mængden, der ikke inkluderer at droppe familien og ferierne.

Vise dit engagement

Det lyder rimelig basic, men det kan være svært at huske. Du skal være på, selvom du har været i samme stilling længe. Det er vigtigt at din chef og dine kolleger kan se at du vil jobbet, og du engagerer dig. Og kan gøres på mange måder. Sige ja til opgaver, hjælp dine kolleger, tag ansvar uden at blive spurgt først.

Tal med din chef

Igen, det virker fuldstændigt dumt at skrive, men jeg har selv kørt 1-1 med min chef, og gjort det helt forkert. Jeg har tænkt det som en monolog og et sted at få nye opgaver fra chefen. Men i virkeligheden er det dine 10 min of fame! Hvis du ikke allerede har 1-1 samtaler, så skynd dig at bede om det. Det er din mulighed for at gøre din chef opmærksom på hvad der sker i dine projekter, og hvad du har gjort indtil nu.

Har du gode tips til succes, uden at ofre alt, så meld gerne tilbage i kommentarfeltet. Der er ingen eksperter på dette område.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *