Corporatelife,  Inspiration

Hvor meget skal din arbejdsgiver vide om dig?

 

I en verden hvor data i højere og højere grad bliver en valuta, hvor meget er du så villig til at give til din chef?

Hvis du kunne få lidt ekstra i lønningsposen, ville du så lade din arbejdsgiver få del i dine rutiner? Den mulighed har medarbejderne hos amerikanske Casper, hvor de ansatte indtaster deres oplysninger om søvn og motion. Til gengæld får de et beløb for hver gang de taster deres søvnmængde eller fitness ind i en app.

Det er et form for adfærds eksperiment. Virksomheden vil forsøge at nudge deres medarbejdere til en mere positiv adfærd, ved at tilbyde økonomisk kompensation.

Ville du gøre det?

Jeg er normalt ret vild med apps, og tracker lystigt alt hvad jeg laver. Men lige i denne her forbindelse er jeg lidt skeptisk. Jeg kan sagtens se fordelene for arbejdsgiver, de får sunde og veludhvilede mennesker, og sparer sandsynligvis penge på sygedage og lign. Der er også fordele for medarbejderne, de bliver belønnet for at sove og tage den løbetur som de måske/måske ikke ville have taget alligevel.

Men tænk på alle de data som din arbejdsgiver pludselig ligger inde med. Og hvis du godt kan lide at være vågen om natten, og så tracker 5 timer i en måned i træk, kan din arbejdsgiver så tillade sig at blande sig i dine søvnrutiner? Måske ligefrem bede dig om at gå før i seng?

Jeg kan godt forestille mig hvordan nogle arbejdsgivere vil have svært ved at administrere disse data. For slet ikke at tale om de persondataretlige problemer der opstår, når firmaet skal have data til at ligge et sted.

Det er en nem måde at tjene ekstra penge på, men jeg synes ikke helt det er det værd. Der skulle ihvertfald være en helt klar firma politik for hvordan arbejdsgiver må tilgå de her data, og at de skulle være anonyme langt hen af vejen.

 

Hvad synes du? Nem måde til flere penge, eller nej tak til at sælge data?

 

 

En kommentar

 • Katrine

  Hmmnnn… Jeg kan godt se dillemmaet.
  Umiddelbart ville jeg ikke have noget problem med at dele. Det er nok mere en indblanding fra chefen (eller andre), som jeg ville have det svært med.
  Jeg tracker også en del på mig selv herhjemme, og jeg deler data i form af mine indkøb (her får jeg 20% af beløbet retur for at dele). Desuden ved Facebook og andre sociale medier jo en masse om mig i forvejen, så jeg har det ikke svært med at dele.
  Men jeg kan godt se dillemmaet/problematikken.

  Jeg ønsker dig en god weekend.
  Kh. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *