Inspiration,  Karriere

Emma Gad om emails

Skriver du “kære” eller “til Anders” i starten af dine emails? Hvilken titulering er den sikreste at bruge til mennesker du aldrig har mødt?

Der er mange måder at skrive emails på, og nogle virker bedre end andre. Jeg er “opdraget” i den formelle jura verden, så mine emails starter nærmest konsekvent med “kære”, selvom jeg ikke har mødt vedkommende på den anden side af bordet. Og særligt hvis jeg ved at personen er 40+ år gammel. Jeg er dog begyndt at bløde lidt op på mit princip efter mit seneste jobskifte. Det er en lidt yngre organisation, og nogle gange er “hej” lidt bedre og mindre uformelt.

Samvirke har samlet en god forklarende artikel, som kan give lidt inspiration til din næste email. Jeg benytter mig jævnligt af “/” efterfulgt af mit navn istedet for at skrive “mvh”. Ifølge artiklen er det kun en god ide, når man skriver til nogen man kender ret godt. Jeg bruger det når jeg sender one-liner emails, så det skal jeg måske lige til at moderere, så ingen bliver fornærmet.

Hvordan starter du dine emails? Byd gerne ind i kommentarfeltet.

 

Hvis du gerne vil læse mere om emails og email politik, så kig med her.

 

4 kommentarer

  • Malene

    Super godt indlæg. Jeg bliver nemlig ret ofte i tvivl. Jeg bruger mest bare ‘Hej’, men det er vist mest fordi det er så neutralt og uformelt. Til gengæld er det sværere at slutte en email synes jeg. Der kan jeg blive i tvivl om, hvor formel jeg skal være. Især hvis det er en hel samtale, som foregår via mail; hvornår skifter man fra signatur over “mvh.”/”kh.” eller bare “/navn” til ingenting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *