Corporatelife,  Inspiration

Skal din arbejdsgiver tilbyde søvn?

Søvn og trivsel hænger uløseligt sammen.

Hvis du sover godt, har du overskud i hverdagen, og har nemmere ved at tackle pludselige ændringer og deadlines på arbejdet. Ved dårlig søvn og søvnløse nætter, så ser det lige modsat ud. Hvis du som jeg har børn, så ved du også hvor langt ud man kan komme på grund af søvnmangel. Kroppen kan godt holde til det i en kort periode. Men længerevarende perioder med højt tempo og manglende søvn er direkte fysisk skadeligt.

Men er det nødvendigt for din arbejdsgiver at italesætte din søvn? Kommer det overhovedet dem ved, om du sover godt eller dårligt? Både ja og nej vil jeg sige, for din performance kan jo blive påvirket af din søvn eller mangel på samme. Men samtidigt er søvn også et privat anliggende, og du bør ikke stå til ansvar for hvornår du går i seng.

Hos DONG og andre firmaer har man alligevel valgt at fortælle medarbejderne om fordelene ved at få 7-8 timers søvn hver nat. Og give dem mulighed for at downloade en app til at tracke ens søvnmønster. DONG vil på den måde oplyse og tilbyde undervisning til medarbejderne, så de kan læse at få en optimal søvn. Projektet startede i 2015, og DONG skriver på deres hjemmeside at de vil bruge resultaterne til at målrette deres nye aktiviteter på søvnområdet.

Jeg glæder mig til at se hvilke initiativer de vil lave til småbørnsfamilier. Hvis min virksomhed havde tilbudt mig råd og undervisning til at få mine børn til at sove, da de var små, så havde jeg sagt ja tak med det samme!

Husk udstyret og det gode soverum.

Og det er selvfølgelig også vigtigt at du ikke går ned på udstyr, så husk at tjekke om din seng er så god for din ryg, og søvn som den kan blive. Og anskaf dig nogle gode dyner med lidt tyngde i, hvis du sover let. Og en gerne en god topmadras!

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *