Inspiration,  Karriere

Er du ensom på dit job?

Det siges at der er koldt på toppen. Men det kan der også være på vejen derop.

Hvordan er dit forhold til dine kolleger? Er du fremme i skoen og med på at arrangere fredagsbar og sommerfest? Er du mere til en stille fyraftensøl og gode samtaler i frokostpausen? Eller er du den der sidder alene foran skærmen, og siger nej hver gang der er nogen der lægger op til snak?

Der er mange måder at være på, og der er ikke noget der er 100% rigtig eller forkert. Det er dog nogle signaler du skal være opmærksom på, hvis du har følelsen af at være ensom på kontoret.

3 ting at være opmærksom på

Ved du nok om dine kolleger?

Din kollega relation er vigtig for dit job, din fremdrift og din generelle trivsel på kontoret. Du kan evt. starte med at huske fødselsdage, spørge ind til deres børn/hobby/etc. for at vise at du er interesseret, og nærværende. Det er som regel også sjovere at gå på arbejde, hvis man har nogen at tale med om andet end arbejde.

Deltager du i det sociale liv på arbejdspladsen?

 Du behøver ikke være den der går forrest med at foreslå fredagsbar og firmature. Du kan starte med at foreslå en kaffepause, en gåtur i frokostpausen, eller blot være den der medbringer en kage en dag. Hvis det ikke falder dig naturligt at smalltalke, så kan det være svært. Men du gør dig selv en tjeneste ved at engagere dig i dine kollegaer. Hvis du siger nej, hver gang dine kolleger foreslår en aktivitet, så ender du med ikke at blive spurgt.

Har du lidt for skarpe albuer?

Der er ikke noget dårligt i at være ambitiøst, det er mere måden du gør det på. Hvis du tromler andre mennesker på din vej til toppen, så kan det give en dårlig stemning blandt kollegerne. Jeg siger ikke at du absolut skal være venner med alle, men du kan sagtens blive succesfuld uden at være “strid”. Det vil sandsynligvis være nemmere for dig at nå til tops, hvis du har gode kolleger i ryggen.

Har du følt dig ensom på jobbet? Eller kan du se at der sidder ensomme kolleger tilbage på kontoret, når i andre går til frokost? Husk hellere at spørge dem en gang for meget, end en gang for lidt. Måske vil de gerne med idag?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *