Inspiration,  Karriere

Det utraditionelle fryns

 

Hvis du selv kunne vælge, hvilket frynsegode ville du så gå efter?

Nu er det MUS tid i mange virksomheder, og det er tid til at gøre status og se frem imod endnu et år. Efter MUS kommer der gerne en lønsamtale, og der er det med at være oppe på dupperne. Du har talt udvikling med din chef, men lønnen er også rigtig vigtig. Men måske er du i en virksomhed, hvor lønregulering er nærmest ikke eksisterende, og hvad gør du så?
Du skal kigge dybt i fryns posen, og se om der er noget DU skal satse på i lønsamtalen. Selvfølgelig skal du ikke på forhånd opgive at få mere i løn, men husk at have nogle back-up mål i baggagen.
Hvis du er igang med jobsøgning, så er det også en god ide at have lidt fryns i baghånden til lønforhandlingen.
Frem med frynsen

Der findes mange typer af fryns, og listen bliver bare længere og længere, jo mere kreativ din arbejdsgiver (eller du) er. Fryns og fryns

Her kommer lidt inspiration til typer af fryns som du kan prøve at forhandle dig frem til ved næste MUS/lønforhandling.

Fryns
 1. Fri p-plads på jobbet- og evt. overdækket parkering til cykler.
 2. Skærmbriller på jobbet – eller tilskud til indkøb af skærmbriller. De fleste virksomheder er villige til at strække sig langt for deres medarbejderes velbefindende, om ikke andet så ihvertfald for at undgå en sygemelding.
 3. Kaffe, te og frugt på jobbet – hvis det ikke allerede findes, så kan det arrangeres rimeligt billigt for arbejdspladsen. Og bidrager til trivsel.
 4. Fitness og motion på jobbet – både som en mulighed på jobbet og som et tilskud til betaling hos en af de mange fitness kæder i Danmark.
 5. Sundhedstjek og massage på jobbet – kan evt. også være delvist så arbejdspladsen blot dække en del af betalingen.
 6. Betalt flytning ved udstationering og hvis arbejdspladsen flytter.
 7. Fri brobizz til kørsel mellem hjem og arbejde
 8. Frikort til offentlig transport mellem hjem og arbejde
 9. Børnepasning på arbejdspladsen – det kunne komme i mange forskellige former. En ordning på arbejdspladsen til børnepasning, altså en form for institution. Det kunne være et legerum tilpasset på arbejdspladsen, så det var nemmere at have syge børn med på arbejde. Det er ikke en ide som kommer igang med det samme, men den skal jo startes et sted.
 10. cykelordning med feks. Ren Cykel eller lign. mobile cykelværksteder, som kan komme forbi arbejdspladsen og ordne din cykel imens du arbejder. Arbejdspladsen kan evt. give et tilskud.
 11. Mentor ordning – enten internt eller eksternt sponsoreret af virksomheden. Det kunne være for at fremme kvinder i ledelse, eller andre udviklingsmål du måtte ønske dig.
 12. Tilskud til rengøring – læs mere om RUT her.
 13. Influenza vaccination – det lyder lidt underligt, men tænk på hvor megen sygdom firmaet sparer dig og dine kolleger for, ved at investere i vaccinationer. Jeg havde det ved mit gamle firma, og det var fedt at slippe for 90 % af forkølelserne.
 14. Sponsor-/fribilletter, til teater, sportsbegivenheder og lignende.

 

Har du en god frynsegode, som du vil dele med de andre læsere herinde? Så meld endelig tilbage i kommentarfeltet.

 

6 kommentarer

 • Kristina

  Bare lige en rettelse; skærmbriller er ikke fryns, det er noget man har krav på lige som løn: https://arbejdstilsynet.dk/da/brancher/kontor-og-kommunikation/wwwkontoratdk/sporgsmaal-og-
  svar-om-arbejdsmiljo-paa-kontor/kan-jeg-fa-betalt-mine-skaermbriller

  Børnepasning er efter min mening heller ikke noget, man realistisk bør gå efter. Det er et kommunalt anliggende, som er meget svært at få lagt i arbejdsgiverregi. Jeg taler desværre af erfaring, og det er surt at bruge forhandling på det :-/

  • Corporate Mor

   Hej Kristina
   Tak for kommentaren.

   Ja, man har ret til at få betalt skærmbriller, hvis man ved undersøgelse kan bevise at det kan hjælpe. Det er desværre set før at arbejdsgivere er knap så lydhør overfor mindre gener ved skærmarbejde, så forslaget om at bringe det op til lønforhandling var mere for at være helt sikker på at få sin ret igennem.

   Og ja, børnepasning er lidt op af bakke som jeg også skriver. På mit tidligere arbejde, havde vi en ordning med 3 kommunale københavnske institutioner, hvor man som medarbejder kunne
   komme “foran” i køen hos pladsanvisningen. Glimrende ordning at have (særligt med pasningssituationen i kbh) , men jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke ved hvordan den aftale er kommet i stand.

 • Sofie

  Jeg kan virkelig anbefale at gå efter influenza-vaccine. Jeg er sygeplejerske og og i region midt bliver Alle ansatte tilbudt den gratis (vi kan jo så også vaccinere hinanden). Det var tydeligt på min afdeling hvem der havde fået den og hvem der ikke havde.

 • C and the City

  Betalt internetforbindelse, avisabonnement, evt telefon, hvis man står til rådighed på den måde. Og ellers kan man jo snildt forsøge alligevel 😉

  Lidt mere kreativt: En madordning. Altså betalt aftensmad med hjem til familien. Det er nemt for mig som ansat og det er en pissebillig måde for virksomheden at få medarbejdere til at blive en time ekstra på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *