Inspiration,  Karriere

5 tegn på at du har fundet det rigtige job!

Fordi udviklingen og fremdrift ikke er målet i sig selv.

 

Både her på bloggen, og mange andre steder i medielandskabet, bliver vi konstant mindet om vores behov for udvikling. Både personlig, kompetence, ledelses-udvikling, hele tiden skal vi videre og videre. Vi skal tilpasse os digitaliseringen, globaliseringen og alle mulige andre ydre påvirkninger.

Men hvornår skal vi stoppe op, og være glade for hvor vi er? Kan vi overhovedet nå at sætte pris på vores nye kompetencer og udvikling, hvis vi hele tiden skal videre?

Jeg er selv sådan en der er vild med at komme videre og videre. Mere udvikling, og vildere kompetencer tak. Men jeg kan også godt mærke, at jeg lige pt. er ret glad for mit jobskifte, og min arbejdsplads.

Så derfor synes jeg vi skal bruge mandagen til lige at føle efter hvordan det står til med tilfredsheden. Var du glad, da du gik ud af døren i morges for at tage på job? Eller ønskede du at vende om og gå i seng igen? Jeg cyklede afsted i regnvejr her til morgen, og alligevel var jeg ret tæt på at synge, så munter var mit mandags morgenhumør.

Ifølge IDA så er det godt at nyde sin situation indimellem. Udvikling er ikke altid muligt, der kan være forskellige faktorer som besværliggør det. F.eks sygdom i familien, små børn som ikke sover, eller slet og ret at du føler dit arbejde gør en stor forskel, og at forandring ikke er svaret.

Udvikling er ikke for alle, og det vigtige er at du tager dig tid til at mærke efter hvad der virker for dig. Er det ledelse du gerne vil? Eller trives du mere med fordybelse? Det er kun dig der kan svare på det.

Fem tegn på, at du er det rette sted (defineret af IDA)
  1. Du glæder dig hver mandag morgen til at tage på arbejde.
  2. Du bliver personligt og fagligt udviklet.
  3. Du har en god relation til din chef.
  4. Du har det godt fagligt og socialt med din kolleger.
  5. Du oplever dit arbejde giver mening for virksomheden, kolleger, kunder og samfundet.

 

Er du glad hvor du er nu, eller bliver du mere motiveret af at tænke på dine fremtidige udviklingsmuligheder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *