Corporatelife,  Inspiration

Du tænker kun på arbejde!

[featured-img]

Du går på arbejde, er på arbejde, går hjem fra arbejde og tænker mere på arbejde?

Arbejdstiden er blevet mere og mere udflydende, og for mange kan det være svært at lægge tankerne om arbejde på hylden, når man kommer hjem. Denne kronik fra Berlingske tager udgangspunkt i hvordan udvalgte medlemmer af Lederne har svaret på en række spørgsmål om arbejdstid. Jeg tror dog ikke at den tendens er forbeholdt ledere, der er mange som ikke kan lade være med liiige at tjekke arbejdsmobilen om aftenen. Er du god til at koble af fra arbejdet, eller kan du ikke slippe tankerne om opgaverne eller chefens nyeste ide?

Jeg har svært ved at se en løsning på problemet, når nu kommunikations mulighederne er så mange og forskelligartede. Jeg tjekker selv løbende mails, er alt for dårlig til at få slået det fra om aftenen. Det ville nok hjælpe hvis jeg havde en decideret arbejdstelefon, som jeg blot kunne slukke for når dagen var slut, men hos mig er det hele samlet i en telefon..

For mig er det nok mere et spørgsmål om at være bange for at gå glip af noget, fremfor decideret arbejdsloyalitet. Firmaet er en ting, men jeg vil gerne levere bedst og hurtigst i mine projekter, og så føler jeg et eller andet sted et behov for at være tilgængelig selv efter jeg har forladt kontoret.

Og med samarbejdspartnere i andre tidszoner, så bliver jeg jo nødt til at være fleksible. Men balancen kunne helt sikkert godt være bedre. Der er ikke noget værre end at læse en mail, som jeg burde reagere på, men ikke have muligheden, og derfor være nødsaget til at have situationen til at ligge i baghovedet indtil næste dag.

Kan du koble af, og slukker du helt for mobilen i julen? Nej vel? Det tænkte jeg nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *