Inspiration,  Karriere

7 tegn på at du skal have et nyt job!

[featured-img]

Springer du glad ud af sengen om morgenen, og ser frem til arbejde?

Hvis du kan svare nej til ovenstående, så er du ikke den eneste. Ca. hver 4. dansker skifter job årligt.

Og det er selvfølgelig ikke kun fordi de er utilfredse, der er mange faktorer der spiller ind. Men er du en af dem med en knugende fornemmelse i maven, så læs med herunder og se hvor mange punkter du kan sige ja til.. Måske skal du være den der skifter job i 2016?

 

Nr. 1 Frygten for arbejdsdagen. 

Du har en knude i maven ved tanken om at imorgen starter endnu en arbejdsdag. Du kan ikke overskue dine opgaver/kolleger/chef/pendlertiden, og du begynder at sove dårligt pga. de mange tanker. Det er ret sikre tegn på at der er noget helt galt!

Nr. 2 Dine fremtidsudsigter

Du har mange ambitioner, men fremtiden er ret uklar. Du begynder at se dit arbejde mere som et job end en egentlig karriere. For nogle er det fint at komme på arbejde, udføre sine opgaver og gå hjem igen. Men hvis den beskrivelse ikke passer på dig, så pas på ikke at blive lullet i søvn. Snak med din chef om dine fremtidsudsigter, og dine muligheder. Hvis det ikke ligger i kortene at du kan avancere på denne arbejdsplads, så er det måske værd at kigge efter et andet sted?

Nr. 3 Ingen passion

Det startede fint, og du var vild med opgaverne, firmaets målsætning, og chefens entusiasme, Nu er det blevet hverdag, og din passion er lige så stillet forsvundet. Måske var opgaverne ikke så gode som du forventede, og nu sidder du fast i en rutine. Du har brug for at blive udfordret, og det sker ikke. Mærk efter om det blot er en periode hvor du føler din passionsløs eller om det er en permanent tilstand. Hvis ingen af dine opgaver kan fremkalde lidt gnist, så se at komme videre i teksten.

Nr. 4 Du føler dig fagligt undervurderet

Føler du at du gør en reel forskel på dit job eller ej? Det kan være utrolig demotiverende at gå på arbejde og føle at du ligeså godt kunne sidde på toilettet og gemme dig, for ingen ville alligevel opdage det. Det er sat lidt på spidsen, men anerkendelse er virkelig essentielt i et arbejdsforhold. Hvis din chef ikke anerkender din indsats, så overvej lige om du skulle finde en anden chef som vil?

Nr.5 Du kigger konstant på uret

Du er demotiveret, kigger facebook, kan ikke tage dig sammen til dine opgaver, og kigger konstant på uret. Hvornår kan jeg tillade mig at gå, uden der er nogen der siger noget til det?

 Nr. 6 Lønnen eller mangel på samme fylder for meget

Det er ikke fedt at blive undervurderet lønmæssigt, når man selv føler at man bidrager i høj udstrækning. Hvis du selv kender lønniveauet i din branche for din jobtype, og du tydeligt kan se af din lønseddel at du ikke får et beløb som er i nærheden af det… Ja, så er det svært at bevare entusiasmen. Jeg taler af personlig erfaring, det er virkelig demotiverende at blive “værdiansat” alt for lavt i forhold til ens erfaringsgrundlag. Så skal du enten igang med at lønforhandle, eller se dig om efter et nyt job.

Nr. 7 Misundelse over andres job? 

Når du hører om andres forfremmelser, bliver du så glad på deres vegne eller tænker du ved dig selv “Hvorfor har de lige valgt hende? Jeg kan da det samme.” Hvis misundelsen er ved at æde dig op, så skynd dig videre. Du har helt sikkert et kæmpe potentiale, så bare kom ud over stepperne.

 

Hvor mange punkter kunne du nikke genkendende til? Hvis du har brug for lidt inspiration til jobsøgningen så læs med her og her.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *