Inspiration

DM i Microsoft Excel

[featured-img]
Nu går der for alvor nørd i den!

Det program jeg bruger ultimativt mest til hverdag (udover mine internet browsere) er Excel. Jeg er vild med den struktur jeg kan sætte op, formlerne, og hvordan jeg kan “trylle” en fin graf frem blot ved hjælp af et par klik.

Der er dog andre end mig der er vilde med Excel. Blandt de 1.2 mia brugere på verdensplan, er der nemlig vaskeægte Excel hajer som tilmed dyster i at blive verdensmester i Excel.

Den dille kom til Danmark sidste år, hvor Microsoft afholdte DM i Excel. I år får vinderen af DM muligheden for at deltage i VM i Excel i Seattle. Der er en længere udskillelsesproces for at finde de 3 danske finalister, så konkurrencen startede igår, og kører helt til den 18 november 2016.

Deltagere skal igennem følgende discipliner:

  • 100 meter regneark – strukturering, opsætning og manipulering af data
  • Graf-ballet – visuelle præsentationer af data til bedst muligt at fortælle en historie, bedømmes af dommere og Excel Forummet (baseret på likes).
  • Formel-brydning – brugen af formler til løsning af spørgsmål, når data ændres.

Hvis du sidder med en Excel master/nørd i maven, så må du endelig melde dig til! Jeg tænker at de indledende tests også er en rigtig god måde at vurdere dit nuværende niveau. Du kan tilmelde dig DM i Excel lige her. 

På linket ovenover er der også mulighed for at like de allerede indsendte grafer i graf balletten.

Hvis du får lyst til at lege mere med Excel, men måske ikke er en haj endnu, så findes der rigtig mange gode excel kurser derude. Blandt andet Excel Guiden. 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *