Inspiration,  Karriere

Det er altså helt okay…

Hvordan læser du jobopslag? Søger du kun jobs, hvor du er 100% kvalificeret?

Som det fremgår af denne artikel i Harvard Business Review, så er de fleste kvinder mest trygge ved at søge hvis de opfylder 100% af kravene i jobopslaget. For mænd ser det ganske anderledes ud, da de ofte vil søge stillinger hvor de kun matcher 60% af kravene.

Men er det kun et spørgsmål om selvtillid der gør at kvinder ikke søger? Ikke nødvendigvis ifølge skribenten Tara Sophia Mohr.  Hun stillede en række mænd og kvinder de samme spørgsmål, og svarene var stort set ens. Og det var ikke direkte pga, manglende konpetencer, Mohr mener at det skyldes en manglende forståelse for rekrutterings mekanismerne. Jeg vil dog mene at selvtillid også spiller ind. Hvis man svarer at man har undladt at søge et job fordi :“I didn’t think they would hire me since I didn’t meet the qualifications, and I didn’t want to waste my time and energy”, så vil jeg personligt mene at selvtillid også har noget at gøre med det.

Måske er jeg undtagelsen fra reglen, men jeg har ingen problemer med at søge et job, hvis jeg bare opfylder 6 ud af 10 krav i et jobopslag. I min optik, så er jeg mere end rigeligt kvalificeret. Et jobopslag er i virkeligheden “bare” en virksomheds ønskeliste til en potentiel kandidat. De ved godt at chancen for at der kommer en, som kan alle de ting de skriver i opslaget er ca lig med 0%. Og det er netop den oplysning, som Mohr mener at kvinderne skal informeres om.

Bliver du ansat for dine resultater eller dit potentiale?

“First, it’s likely that due to bias in some work environments, women do need to meet more of the qualifications to be hired than do their male counterparts. For instance, a McKinsey report found that men are often hired or promoted based on their potential, women for their experience and track record. If women have watched that occur in their workplaces, it makes perfect sense they’d be less likely to apply for a job for which they didn’t meet the qualifications.”

Jeg føler i høj grad ,at jeg bliver målt på mine resultater, men det gør mine mandlige kolleger også. Men det kan sagtens være gældende i andre virksomheder, og hvis det er tilfældet, så må det være enormt demotiverende for kvinderne.

Mohr undersøger også en række andre punkter i forbindelse med ligestilling, og trækker på normer tilbage fra barndommen i artiklen om jobopslag. Jeg kan kun anbefale at læse den, der er stof til eftertanke.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *