Life Hacks,  Work/Life Balance

Life hack #1 – hurtige retter til hverdagen

Du kender det sikkert godt, du har kun 30 min til at lave mad, og ingen inspiration!

Madplaner er vejen frem. Men hvad skal man lige finde på? Selvom jeg har lavet madplan i snart 3 år, så kan inspirationen altså sagtens udeblive. Heldigvis er der inspiration at hente på nettet.

Måltid

Måltid.nu er der opskrifter på nemme hurtige retter, som kan laves på under 30 min. De pæne billeder er god inspiration, og giver mere lyst til at komme i køkkenet.

 

Madkogebogen

Her er der virkelig inspiratation at hente. På Madkogebogen, er der rækkevis af opskrifter på nem hverdagsmad, lige fra klassisk pasta bolo til kylling i cola. Og de har også forslag til mad på 15 min, hvis det virkelig skal gå hurtigt en dag!

 

Spisbedre

Her finder du 11 lækre hverdagsretter som alle kan laves på under 30 min. Du skal dog være obs på at nogle af retterne kræver længere tilberedningstid end 30 min, så her kan du ikke kalde til spisning efter en halv time i køkkenet. Men lækkert er det.

 

Andre gode fifs er:

-Lav store potioner og frys dem ned. I moderne lejligheder med små frysebokse kan det være svært, men det hjælper ofte at pakke det i poser, istedet for plastbokse. Hvis du har tid i weekenden, så er det super dejligt at kunne fryse noget ned til de pressede dage i løbet af ugen.

-Hav et par maddage hver uge hvor du kører med familiens yndlingsretter. Det bliver for meget at skulle lave helt nye retter hver dag, og følge opskrifter, så hav et par dage eller 3 hvor du laver noget du er god til/har prøvet før. Så har du mere overskud til at prøve nye retter af en anden dag.

-Take-away kan redde meget. Ja, det er måske ikke altid det sundeste, men hvis du bestiller en pizza, så server lidt gulerods og agurke stave ved siden af. Eller andet hapsegrønt som falder i familiens smag.

 

Jeg håber ovenstående kan give lidt inspiration til madplanen hjemme hos dig. Jeg vil løbende lægge mine egne madplaner ind, så du også kan hente inspiration derfra. Mine kriterier er ofte at det skal være nogenlunde balanceret, altså både med protein af en art, grønt og nogle kulhydrater så børnene bliver mætte. Og så skal hverdagsmaden være hurtig eller kunne passe sig selv. Men igen max 1 time i ovnen, for madtid er altså 17.30-18.00 hjemme hos mig 😉

 

Rigtig god fornøjelse med at lave madplan

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *