Inspiration,  Karriere

For råt til kvinder?

Er feminint virkelig så farligt?

Har du set Birgitte Baadegaards indlæg i Berlingske her til morgen? Det er en rigtig fin opfølgning på hendes seneste udspil om kvinder og karriere i sidste uge. Det første indlæg blev mødt med megen kritik pga. brugen af ordene “maskulin” og “feminin”.

Jeg synes dog mange af hendes pointer giver rigtig god mening. Det er mandsdomineret på toppen, og det kan ikke passe at man som kvinder skal lave sig selv helt om, hvis man iøvrigt har gode kompetencer. Så hellere lave miljøet om, så både kvinder og mænd synes det er rart at være i ledelse.

At der så er mange som reagerede negativt på Birgittes pointe om stemmetræning, kan jeg godt forstå. Forstil dig et møde med nogen som enten har en meget monoton eller skinger stemme. Det er virkelig svært at holde fokus på emnet, når ens ører er ved at falde af. Men den  pågældende taler kan jo ikke gøre meget ved sin medfødte stemme, så jeg kan godt forstå at mange kvinder følte sig lidt “angrebet”. Om man så aktivt skal gå til stemmetræning, ved jeg ikke, men jeg synes det er bedre at være klar over sine egne svagheder, så man i det mindste har valget om at gøre noget. Jeg har selv tendens til at være lidt skinger, men jeg har ikke planer om at lave min stemme om. Det er et aktivt valg, og jeg bliver ved med at tale højt i forsamlinger, og holde foredrag alligevel. Og sådan må vi jo alle prioritere hvordan vi vil manøvrere i vores karrierer.

Tag et kig på Birgittes kronik, det er mange interessante pointer, om man så er enig eller ej!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *