Inspiration,  Life Hacks

Ligestilling er noget vi leger

Julia Lahme har udgivet denne klumme i Femina om ligestilling, og mangel på samme.

Jeg er MEGET enig. Selvom vi har proforma ligestilling i Danmark, så er der stadig ikke barsel til mænd, der er langt færre kvinder i ledelse end mænd, og børnenes sygedage tages stadig altovervejende af mødrene.

Selvfølgelig skal vi have orden i vores bagland. Der skal være en aftale med vores bedre halvdel om, at vi deles om de praktiske opgaver. Der kan de fleste være med, og dog.

Når det kommer til pleje af børnene, så ser det straks mere skævt ud. Kvinderne er bare i høj grad mere “på” børnene end mændene er. Og derfor falder det nok også mere naturligt for kvinder, at tage de sygedage med børnene. Det, plus den økonomiske skævvridning, hvor mændene jo generelt tjener mere, og der derfor er et økonomisk incitament til at sende far på arbejde, fremfor mor. Det økonomiske argument i forhold til sygedage, synes jeg dog personligt ikke holder, medmindre man er provisionslønnet. Hvis både mor og far er ansat og får løn for 37 timer, så kan både mor og far tage en sygdag på lige fod. Selvfølgelig er der forskel på arbejdspresset, og det må man selv vurdere fra gang til gang. Men bare fordi far tjener mest, så “vinder” han ikke automatisk retten til at gå på arbejde.

Ligestillingsdebatten er ganske glødende i disse dage, og det er meget interessant at følge med i. Det er vigtigt at have sit bagland i orden, men jeg mener at der skal ske en samfundsændring, og en ændring i virksomhederne, før ligestillingen også slår igennem derhjemme. De fleste mænd vil gerne være sammen med deres børn, men af en eller anden grund forstår arbejdsgiverne ikke det.. Og mændene siger ikke selv noget. Og hvorfor gør de egentlig ikke det? Hvorfor reagerer de ikke på at blive diskrimineret på den måde?

Der er stadig plads til forbedringer, og det er vigtigt at holde debatten igang.

 

 

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *