Inspiration,  Mode

Dresscode til jobsamtale

Du er blevet inviteret til samtalen, men det er 100 år siden du sidst var til jobsamtale..

Det kan være intimiderende på mange måder at skulle til jobsamtale. Det er naturligvis det faglige og den personlige kemi, du skal satse på. Det hjælper dog væsentlig på min selvtillid, hvis mit outfit sidder lige i skabet, og der ikke er noget som irriterer eller strammer nogen steder.

Du skal ikke have noget på, som hele tiden skal rettes. Sørg især for at have det rette undertøj klar. Jeg har oplevet at nogen retter på bh stropper, og det er jo ikke kriminelt, men det fjerner bare fokus fra det vigtige, nemlig det du SIGER.

Der kan være forskel på brancher, men jeg har samlet nogle fine ting herunder, som jeg mener ville være gode til et jobinterview, eller bare til at gå på arbejde i. (Tryk på billederne for at komme til tøjet)

 

En pæn taske til noter eller dit CV er en god ting at have med.

 

 

En pæn skjorte eller bluse er et godt valg til interviewet. Ikke noget udringet, eller noget med alt for voldsomme statements på. Men gerne moderne, eller klassisk pænt.

 

Fin blå skjorte

En kjole eller en nederdel er også et fint valg. Du skal selvfølgelig være opmærksom på længden. Den behøver ikke være gulvlængde, men tjek lige hvor kort den bliver når du sidder ned. Ingen grund til at spilde kræfter på at tænke på det bagefter, når du kan tage det i opløbet. Det kan både være en neutral kjole eller en med print. Overvej mængden af smykker hvis du også har en kjole med print på.

Klassisk kjole med print

En pæn jakke eller blazer er også et godt valg, og kan peppe de fleste outfits op.

Jeg håber det kan give lidt inspiration, og husk at dit outfit meget gerne må vise hvem du er! Det er dig du skal sælge, så tøjet skal ikke komme med dig. Men det må gerne fremhæve alle de gode ting ved dig. Og så skal du selvfølgelig være opmærksom på din branche. Jeg er i en mere konservativ verden, så måske kan du med fordel være mere afslappet i din stil. Husk at gøre din research om arbejdspladsen, så skal det nok gå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *