Inspiration,  Karriere

Men hvad vil du så GERNE lave?

Nogle gange er det nødvendigt at stoppe op og tænke over tingene. Det kan være svært i en hverdag fyldt med pligter og rutiner, men hvis vi bare kører løs uden refleksion, så kan vi ende i en usund spiral af tanker. Særligt omkring vores arbejde. Hvor ofte brokker du dig over dine arbejdsopgaver? Jeg ved, at jeg gør det jævnligt (min bedre halvdel siger dagligt 😉 )

Det er ikke særlig smart, hverken det at sprede negativitet, men det giver heller ikke andre den rigtige opfattelse af mig og mine kompetencer.

Denne artikel fra Linkedin, skrevet af  illustrerer det rigtig fint.

Hvis du brokker dig til dine kolleger over dine opgaver, så kan det være at du får lidt sympati ynk, men de vil nok ikke vælge dig først til et nyt projekt. Hvorfor ikke? Fordi de primært hører om alt det du IKKE vil. Hvis du i stedet italesatte alle de opgaver du gerne ville have, eller hvilke opgaver du rigtig godt kan lide at udføre, så vil det være nemmere for dine kolleger og chefer, at huske dig til næste gang en lignende opgaver dukker op.

Her er en konkret opgave som kan hjælpe dig med at illustrere for dig selv og andre, hvad det er du godt kan lide at arbejde med:

“Pull out a piece of paper. Write your name and email, consider an interesting job title, and put down 5-7 strengths and activities that delight you. Put down some examples of work / groups / areas that interest you. Everything should be targeted, focused and very clear. Share this with your manager, your mentor, your network. Give them a succinct and clear list so they can compare it to opportunities they come across.”

Jeg skal prøve det, for det virker som en utrolig simpel metode at få både lidt fokus og positivitet med ind i arbejdet. Også for min egen skyld, så jeg kan hive listen op af skuffen de dage, hvor det føles som om der kun er “kedelige” opgaver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *