Inspiration,  Karriere,  Life Hacks

10 point til din chef?

USA er jo som altid 2 skridt foran alle os andre. Så derfor var det også i en amerikansk avis, at jeg først stødte på fænomenet “Fairygodboss”.

Siden er startet af 2 kvinder, og kan bedst beskrives som en form for Trustpilot, eller anmeldelsesside for virksomheder. Og ikke i den traditionelle forstand, for på Fairygodboss bliver virksomhederne bedømt ud fra hvor godt et sted medarbejderne synes det er. Både baseret på lederne, barselsordninger, holdning til diversitet og lign.

Det er blevet et ret stort hit, hvor mange anonyme anmeldelser er blevet sendt ind, og både positive og negative kommentarer bliver gemt.

Tiltaget er virkelig en god ide, især hvis man ikke lige umiddelbart kender nogen, som arbejder i samme virksomhed, som man selv søger job i. Uden nogen i netværket er det svært at vide hvordan stedet ser på barsel, sygedage og kvinder med ambitioner.

Udover virksomheds anmeldelserne, har siden også nogle gode informationer om barselsorlov, lønforhandling og andre vigtige emner som omkranser kvinder. Hvilke brancher der er bedst for kvinder f.eks.

 

Jeg håber at der bliver startet noget lignende i Danmark snart. Selvom det er et lille land, så kunne det være rart med lidt mere gennemskuelighed på arbejdsmarkedet.

 

 

 

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *