Inspiration,  Karriere,  Life Hacks

Kvindernes Kampdag

 

Jeg synes ordet “kampdag” i ligestillings regi, er lidt uheldigt. Jeg ved godt at det er traditionelt forbundet, men den term lægger virkelig om til en diskussion om “dem” og “os”.

Spørgsmålet er så hvem “dem” og “os” er i 2016? Er det mændene der holder os i ulighed? Er det samfundsstrukturer? Er det religiøse grupper? Eller er det andre kvinder?

Der har været en uheldig tendens til at “kvinde er kvinde værst”, når det kommer til diskussionen om arbejde vs. privatliv. Der er kvinder som helliger sig deres børn, og på ingen måde kan forstå at man ikke har lyst til at gå hjemme og lave havregrød og pudse næse dagen. Og så er der kvinder på den anden side, som ikke forstår at man gider at have børn, eller at børnene skal fylde så meget i ens arbejdsliv.

Kan vi ikke snart blive enige om at det er et privat valg man tager, og så støtte op om hinanden i stedet for at angribe en livsform som man ikke forstår? Der er så mange ting vi kunne hjælpe hinanden med, for der er IKKE ligestilling endnu. Hverken hjemme eller på arbejdsmarkedet.

 

Lisbeth Odgaard MAdsen siger det så fint i denne kronik.

 

Hav en god kampdag, og husk at hjælpe dine medsøstre. Uanset om hvordan de har valgt at leve deres liv!

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *