Karriere,  Life Hacks

Rollemodel?

Jeg trykkede mig ind på denne artikel i Berlingske med stor interesse. Overskriften antyder at der her endelig er en kvinde som både kan være leder og mor på mændenes præmisser.

Og det er hun også, med hjælp fra au pairs, og andet afsavn i forhold til familien. I min optik er hun et ret godt eksempel på at der skal ske store forandringer i dansk erhvervsliv, før det bliver attraktivt for kvinder at blive ledere. Selvfølgelig må man gøre nogle afsavn, og kan ikke være med til hvert eneste forældremøde. Men skal man virkelig opgive størstedelen af sit familiesamvær for at kunne være chef i en virksomhed?

Det må simpelthen kunne gøres smartere, og mere fleksibelt. Vi går ikke på arbejde for at yde 75 %, og vi får ikke børn for aldrig at se dem. Hvorfor kan vores arbejdsliv ikke tilpasses virkeligheden?

Og ja, det kan lyde forkælet at gerne vil det hele, men at være ambitiøs i forhold til både sin karriere og sin familie er altså virkeligheden for mange kvinder. Mange kompetente kvinder, ikke mindst, som kunne være med til at styrke dansk erhvervsliv.

Og jeg er ikke den eneste der gerne vil det hele, baseret på denne artikel også fra Berlingske. Vi er flere som søger efter kvindelige rollemodeller som har og kan det hele. De er bare svære at finde. Undersøgelsen fra Boston Consulting group viser både at kvinder gerne vil ledelse, men også i højere grad ønsker af blive inspireret af “rigtige” kvinder, som også har det skidt med at performe dårligt både derhjemme og på arbejde.

Jeg synes det i stigende grad er svært at prioritere alle de ting jeg gerne vil, både arbejdsmæssigt og privat. Har du fundet den gyldne mellemvej?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *