Inspiration,  Karriere

Be ware!

Jeg har nævnt det før, at man bør være påpasselig med hvad man lukker ud på internettet. Alt bliver gemt, og er søgbart, og kan potentielt bruges imod dig.

Det er mere og mere almindeligt at headhuntere, og HR afdelinger laver en google søgning af dig som person inden et job-interview. Og selvom det kan være på grænsen til uetisk at holde folk op på hvad de skriver i affekt på Facebook eller Twitter, så er det ikke desto det som sker. Og som det fremgår af denne artikel fra Berlingske, så bliver det også mere ekstensivt hvor meget, og hvor der søges informationer frem, om de mulige kandidater. Der er også eksempler på headhuntere som ringer til relationer til kandidaten, selvom før der er givet lov til at indhente referencer.

 

Her kommer 3 gode tips til internet etikette, lånt fra artiklen:

 

1. Fremstå professionel:

  • Flere og flere virksomheder efterspørger folk, som også kan noget digitalt. Sørg for at have en veludbygget LinkedIn-profil. Det kan lyde banalt, men rigtig mange skænker ikke deres virtuelle CV en tanke. På Facebook og Twitter er det en god idé at have coverbilleder, pænt profilbillede og udbyggede profiler. Det får dig til at se professionel ud.

2. Pas på med at fremstå som en løs kanon:

  • Nogle virksomheder kigger på, hvilke ting ansøgerne skriver på eksempelvis Facebook og Twitter. Det er en god idé at vise en forståelse af, at man på de sociale medier rent faktisk ytrer sig i den offentlige debat. Udtrykker du mange politiske holdninger? Skriver du eksempelvis meget negativt om flygtninge- eller indvandrerpolitik? Virker en person hård i filten eller kværulerende på de sociale medier, kan det være et stort minus i øjnene på den virksomhed, som skal ansætte personen. Det sender et klart signal om folks dømmekraft og personlighed.

3. Overvej, hvilke personlige oplysninger du vil lægge offentligt frem:

  • Generelt bliver vi mere og mere påpasselige med, hvad vi lægger ud på sociale medier. Det kan sagtens være positivt at lægge mange ærlige informationer ud om sig selv, fordi det viser, hvilken person man er. Men man skal passe på. Hvis folk er fuldstændigt hæmningsløse med, hvad de smider ud om sig selv, kan det måske sende et signal om, hvordan de agerer i arbejdssituationer.

 

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *