Corporatelife,  Inspiration

Mere engagement?

[featured-img]

Hvor højt ligger dit engagement spejl?

Jeg har efterhånden læst (alt for) mange artikler til ledere, som gerne vil booste deres medarbejders effektivitet. Det er det samme hver gang, “du skal selv lede med eksempel” “gør dit og dat”, “Opsæt målbare resultater” og blablabla. Det er ikke videre motiverende for medarbejderne at der bliver opstillet yderligere mål og krav til dem.

Derfor blev jeg utrolig begejstret, da jeg læste denne artikel fra Imparative. Den handler netop om medarbejders arbejdsengagement, men i stedet for at lederen skal opstille alle mulige mål, så er beskeden utrolig enkel “Giv dine medarbejdere noget meningsfyldt at lave!”. Det er virkelig simpelt, men hvis vi alle følte, at vi faktisk betød noget og gjorde en forskel, så ville engagementet også stige af sig selv.

Der er så meget spild af ressourcer i en almindelig arbejdsdag, fordi ingen har tænkt opgaverne helt til ende. Jeg kan se det på min egen arbejdsplads, hvor der er adskillige mennesker  som bruger timevis på at lægge emails på plads i de rette elektroniske foldere. Tænk på hvor meget reelt arbejde disse højtuddannede mennesker kunne udføre, hvis det blev evalueret at slags arbejde faktisk ikke tilfører reel værdi..

Og for at blive ved ressourcespild og mangel på effektivitet, så vil jeg også anbefale denne blog post fra Niels Overgaard.Han skriver at strukturen i det danske arbejdsliv er helt skævt skruet sammen. Folk bliver stressede over alle de mails og manglende retningsliner fra deres overordnede. Meget af dette kan netop aflæses i medarbejderens engagement og arbejdsglæde.

 

Jeg synes det er nogle virkelig fin pointer i artiklerne, så gør dig selv en tjeneste og læs dem. Om ikke andet, så er den god at have i baghånden til næste MUS.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *