Inspiration,  Life Hacks

Working Dads!

Der er mange gode og velmenende råd til arbejdende kvinder med børn. Presset af mærkelige samfundsnormer om at arbejde, passe børn, ordne hjemmet, være overskudsagtig og meget mere på en gang. Mødre skal gøre sådan og sådan, får vi at vide fra medierne.

Men hvordan ser det ud hvis man bytter “mor” ud med “far i den kontekst?

Jeg har fundet en fantastisk twitter profil, skrevet af en mand, som virkelig spidder alle de fjollede råd og statements som optræder i forbindelse med kvinder, karriere og mænd. Og ikke mindst fordelingen af arbejdsopgaver i mellem mænd og kvinder i hjemmet.

 

F.eks

workdsd2

Og hvor mange gange har du ikke set denne herunder, med “mor” indsat istedet for “far”.

wotkingdsd1

workddsd1

 

Det er utrolig morsomt, og ret tankevækkende så lidt jeg personligt studser over de her statements, når det refererer til kvinder. Min hjerne siger automatisk “Nå ja, sådan er det jo”. Men passer jo slet ikke, og hvor er det håbløst forældet, når nogle kvinder bliver så utroligt glade for, at deres mænd passer børnene. Det er da også deres børn, det burde være fuldstændig naturligt og ikke en storslået gestus som ligefrem kræve et tweet..

Ligestillingen burde være lige om hjørnet, men dette her viser bare hvor skævt fordelingen i hjemmet stadig er. (Og det er naturligvis sat på spidsen, for i mange hjem, er mændene jo i høj grad på banen)

Rigtig god fornøjelse med twitter profilen manwhohasitall. Der er mange flere gode citater 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *