Inspiration,  Karriere

Mindre end 50 % kvinder?

Endnu en graf og en artikel der på en simpel facon oplister, hvorfor der ikke er nok kvinder i ledelse. Jeg har været inde på det tidligere, men artiklen gentager også min pointe, nemlig at virksomhederne ikke giver plads, og at samfundet ikke er optimalt indrettet til at have 50 % kvindelige ledere. For der er ingen tvivl om at de er dygtige. I Danmark viser alle de nye tal, fra de højere læreranstalter at kvinderne fylder mere end 50% af studiepladserne. Så hvis kvinderne efterhånden er mere veluddannede, hvorfor bliver de så ikke ledere?

Jeg bliver altid lidt mismodig af disse opgørelser, for det er virksomhederne selv der skal gå forrest. Hvornår kommer det til at ske? Sådan som de politiske vinde blæser i Danmark pt., så kommer der ikke kvoter, og ingen officielle retningslinjer. Det er virksomhederne der skal få øjnene op for, præcis hvor mange ledelses talenter de spilder på gulvet, ved at lade en ekstra barselsorlov, eller 10 barnets sygedage om året, være udslagsgivende for, om kvinder er gode ledere eller ej.

Hvordan er kønsopdelingen på din arbejdsplads? Har du kvindelige ledere, eller er du selv kvindelig leder?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *